sport

Leclerc: Najveći izazov u Ferrariju bila je prilagodba na rad s toliko ljudi

Govoreći o svojoj prvoj sezoni u Ferrariju, Charles Leclerc istaknuo je prilagodbu na rad s tako velikim timom ljudi kao najveći izazov nakon odlaska iz Saubera

Monegaški vozač stigao je u Ferrari nakon samo jedne sezone u Formuli 1. Prelazak iz Saubera u slavnu momčad iz Maranella bio je veliki trenutak za mladog Leclerca, a prilično se brzo prilagodio zahtjevima utrkivanja pri vrhu poretka.

U prvom dijelu sezone upisao je dvije najbolje startne pozicije, pet puta stajao na postolju, a dvaput je bio vrlo blizu prve pobjede u karijeri – u Bahreinu i Austriji. Nakon 12 utrka peti je u ukupnom poretku vozača, 24 boda iza timskog kolege Sebastiana Vettela.

O tome stvara li mu utrkivanje za tako slavnu momčad veliki pritisak, Leclerc kaže: “Pritisak stvarno ne osjećam. Biti vozač Ferrarija svakako je ostvarenje sna, ali predstavlja i mnogo više posla.”

“Mnogo je ljudi. Kad dođete iz neke manje momčadi morate razumjeti i naučiti kako raditi s toliko ljudi. To je za mene bio najveći izazov”, izjavio je 21-godišnjak.

Prilikom svake promjene vozača, određene prilagodbe mora napraviti i momčad.

“Definitivno, to ide u oba smjera. Ja učim kako raditi s njima, a oni uče kako raditi sa mnom. Što preferiram u pogledu postavki bolida, kakav treba biti balans bolida i kako volim voziti. Sve je bolje sa svakom sljedećom utrkom”, poručio je Leclerc.

Izvor: GP1.hr