sport

Leclerc: Nakon pobjede u Monzi, osjećam se kao dio Ferrarijeve povijesti

Nakon senzacionalne pobjede u Monzi prošle sezone, Charles Leclerc kaže da se zbog tog događaja osjeća dijelom povijesti više nego ikada prije. Nakon što je ostvario svoju prvu pobjedu u Spa – Francorchampsu, Leclerc je ostvario jednako senzacionalnu pobjedu na domaćem terenu svoje momčadi. Premda su Mercedesi bili u punoj snazi, nisu mogli ugroziti pobjedu mladog Ferrarijevog vozača.

Nakon postignutih rezultata prošle sezone, Leclerc ima i više nego solidnu razinu samopouzdanja. u 2019. je osvojio četvrto mjesto na kraju sezone pobijedivši tako momčadskog kolegu Sebastiana Vettela. Odgovarajući na pitanja fanova na događaju koji je organizirao Autosport, Leclerc je rekao kako se osjeća vrlo počašćeno zbog svoje pobjede u Italiji.

“Odličan je osjećaj zbog podrške obožavatelja. No, kada se sjetite da stojite pored velikana kao što je Mario Andretti, osjećate se kao da niste na pravom mjestu. Sada je došlo vrijeme da na stazi pokažem za što sam sposoban.”

Pričao je o pritisku kojeg je nosio dok je pobjeđivao na domaćoj utrci u Monzi.

“Vrlo je teško opisati što sam osjećao za vrijeme te utrke. Bio je užasan pritisak jer smo vozili u Italiji a svi znaju koliko je Ferrari velik tamo. Nikome u momčadi nije bilo lako”

Kaže kako je zajedno s momčadi bio u akciji već od ponedjeljka, što je prilično neobično za F1.

“Trkaći vikend je počeo već u ponedjeljak što je vrlo neobično za Formulu 1 jer obično počinjemo u četvrtak. Nakon što sam u subotu osvojio prvu startnu poziciju, nisam imao mjesta za disanje.

Naglasio je kako je najveću prijetnju kroz cijelu utrku imao od Lewisa Hamiltona.

“Lewis je cilju utrku bio manje od dvije sekunde iza mene. Bio je neopisiv osjećaj proći ciljem prvi i vidjeti fanove u crvenom ispred sebe.

Pobjeda mu je pokazala što točno znači biti Ferrarijev vozač.

“Prođu me trnci kada se sjetim tog događaja. Tada zaista shvatite što to znači biti Ferrarijev vozač. Naravno, to sam shvatio nešto prije toga. Ali to se ne može opisati s osjećajem kada vidite strast navijača oko sebe. Točno vidite strast u njihovim očima. Strast prema Ferrariju i njegovom Brandu.

Izvor: GP1.hr