sport

Leclerc: Treće mjesto je maksimum

Charles Leclerc je kvalifikacije u Silverstoneu završio kao treći, no bio je vrlo blizu Mercedesima, samo sedam stotinki sekunde iza prvog Valtterija Bottasa. Ferrari je izgledao vrlo brz tijekom trećeg treninga i dobar dio kvalifikacija, no nisu bili dovoljno brzi onda kada je najviše trebalo – u zadnjem dijelu kvalifikacija.

Oba su Ferrarija i na suprotnim strategijama u odnosu na Mercedese. Dok će Mercedesi startati na srednje tvrdim gumama dva Ferrarija će u utrku krenuti na mekim gumama. Nadaju se kako će ta meka guma donijeti dovoljno prianjanja na startu kako bi prestigli Mercedese.

“U Q2 je išlo vrlo dobro, no u Q3 su Mercedesi ubacili u brzinu više. Bili su vrlo brzi i moramo još dosta raditi na pronalasku brzine u zavojima. Treće mjesto je najviše što smo mogli ostvariti i time sam zadovoljan,” rekao je Charles.

Tijekom intervjua Leclerc je malo bacio oko na Mercedesov bolid te ga je Coulthard, koji ga je intervjuirao, upitao što je gledao na bolidu konkurencije.

“Gledao sam u kakvom su im stanju gume. Ništa posebno.”

Hoće li im obrnuta strategija u odnosu na Mercedes uspjeti kako bi došli do prve pobjede ove sezone, doznat ćemo sutra u utrci.

Izvor: GP1.hr