sport

Marchionne: Ferrari je pronašao rješenje

Ferrari je pronašao rješenje uz pomoć kojeg će se vratiti na vrh grida Formule 1 nakon sezone bez pobjede, tvrdi predsjednik talijanskog branda, Sergio Marchionne.

Ferrari je ušao u 2016. godinu s nadom u borbu s Mercedesom za obje titule prvaka, ali je ubrzo uslijedio ‘hladan tuš’ pa tako nisu uspjeli doći ni do pobjede, a pritom su pali iza Red Bulla u poretku konstruktora.

Nije to bio jedini šok za momčad iz Maranella. Tijekom ljetne stanke objavljeno je kako James Allison napušta momčad i stvari nisu izgledale dobro. Na mjesto tehničkog direktora je potom došao Mattia Binotto, čovjek koji je od 2014. radio u odjelu za razvoj pogonske jedinice.

Marchionne je podržao Ferrarijevu promjenu u pristupu sportu nakon ljetne stanke te je dodao kako ima poptuno povjerenje u Binotta da će vratiti momčad na pobjedničke staze.

“Mislim da promjena u kolovozu pokazuje početak ponovnog buđenja našeg sportskog vodstva. Moramo dati dečkima vremena. Rade jako dobro i vidjet ćemo što će nam donijeti, ali vjerujem u ovo rješenje. Imam potpuno povjerenje u Mattiu Binotta. Zbog onog što je uspio napraviti u svojoj karijeri s Ferrarijem i zbog onog što radi sada, a to je da vodi tehničare,” rekao je Marchionne.

Ferrari je sezonu završio s 398 bodova. Zaostatak za Red Bullom bio je 70 bodova, a Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen uspjeli su osvojiti 11 postolja.

Izvor: GP1.hr