sport

Mario Isola ponosan na predstavljanje novih dimenzija guma

Šef Pirellija u Formuli 1, Mario Isola, iznimno je zadovoljan prezentacijom novih dimenzija guma za 2021. godinu:

“Oduševljeni smo što smo otvorili potpuno novo poglavlje u Paulu Ricardu, a debi za naše 18-inčne gume koje će promijeniti lice Formule 1, odvijao se uz naš najnoviji razvojni test i za 13-inčne gume za sljedeću godinu.”

Renault je omogućio svoj bolid iz 2018. godine kao testni za 18-inčne gume, a Sergej Sirotkin vozio je kako bi obilježio ovaj povijesni trenutak. Planirani program je završio po očekivanjima, odrađeno je 213 krugova s ​​18-inčnim gumama tijekom dva dana.

“Ovo nam je bilo vrlo korisno kako bismo počeli s planom razvoja koji ćemo slijediti do kraja ove i sljedeće godine. Naravno, teško je previše toga saznati ovim testom, jer je još vrlo rano za to, ali sakupili smo sve preliminarne podatke koje smo željeli u dobrim vremenskim uvjetima”, rekao je Isola.

S trenutnom dimenzijom guma od 13 inča, koja se vozi još sljedeće godine, Esteban Ocon u Mercedesu je odradio 212 krugova kao početak finalizacije specifikacija za sljedeću godinu, tj. posljednju za dimenziju koju trenutno imamo.

Izvor: GP1.hr