sport

Massa spreman za jedan, posljednji put

Williamsov vozač, Felipe Massa smatra da je ostvario dob,r rezultat u svojim posljednjim kvalifikacijama za VN Abu Dhabija gdje je ‘ugrabio’ deseto mjesto.

Brazilac, koji završava svoju karijeru u Formuli 1, odradio je samo jedan krug u trećoj kvalifikacijskoj rundi te je uspio četvrti put ove sezone biti brži od svog momčadskog kolege.

“Ovo su moje posljednje kvalifikacije pa mi je drago završiti ih dobrim rezultatom. Uvijek je lijepo biti brz, ali ne završavam ovo zbog brzine. Završavam ovo radi drugih stvari. Ovo je kao lijep poklon. Stvarno ću se koncentrirati i spremiti za sutrašnju utrku. To je važan dan i nadam se da će se stvari posložiti na pravi način,” rekao je Massa.

Brazilac se osvrnuo i na svog momčadskog kolegu, Valtterija Bottasa. Massa kaže kako nije siguran da li mu deseto startno mjesto nudi prednosti jer Finac ima prednost u izboru guma.

“Morat ćemo vidjeti jer nikad ne znate. Sigurno je da će važan dio strategije biti gume. Ja sam dosta sretan s mojim performansama na dugim vožnjama pa mislim da bi bolid mogao biti spreman za utrku,” dodao je Massa koji kaže kako u petak nije bio svjestan da je ovo njegov zadnji vikend, ali je toga sada itekako svjestan.

“Da, sada znam da je ovo bio posljednji kvalifikacijski dan, ali da budem iskren, nisam toliko tužan. Sretan sam sa svojom odlukom. Jako je lijep osjećaj završiti svoje posljednje kvalifikacije s dobrim performansama. Dobar rezultat vam uvijek daje sreću, a ja sam sretan s današnjim poslom i nadam se da možemo imati dobru utrku. Međutim, poznajemo svoj bolid pa utrka neće biti laka. Puno je bolida oko nas koji su kompetitivniji od našeg. Ali pokušat ću sve što mogu kako bi izvukao što više iz svog bolida,” zaključio je Massa.

Izvor: GP1.hr