sport

McLaren priznaje da je Alonsova strategija mogla biti bolja

McLarenov tehnički šef, Jonathan Neale tvrdi da je Fernando Alonsko u Španjolskoj mogao postići bolji rezultat.

Alonso je zauzeo iznenađujuće sedmo mjesto na kvalifikacijama za VN Španjolske, a na početku utrke je zbog Felipea Masse izletio na Šljunak s čime je izgubio vrijeme.

Rano je otišao u boks, ali se na stazu vratio iza vozača Tora Rossa, Danilla Kvjata.

“Alonsov start nije bio loš. Zbog masse je morao široko u zavoj, ali da budem fer prema Massi, izgledalo je kao da je gledao druge bolide koji su se vraćali na stazu, pa sigurno nije gledao retrovizore.”

“Alonso je zbog izlijetanja došao na 11. mjesto. Imao je dobar ritam i bio je brži od bolida ispred njega, ali zbog strategije momčadi nije mogao postići bolji rezultat. lako je nakon utrke biti pametan; što je trebalo napraviti, a što ne.”

“Onda se našao iza Kvjata. Imao je tri ili četiri prilike da ga pretječe, ali nije mogao. Mislim da je to zbog toga jer smo spori na ravnim dijelovima. Kvjat je bio prebrz za njega,” rekao je Neale.

Drugi odlazak u boks netom prije Virtual Safety car-a, nije koristilo kao drugim vozačima. kao rezultat svega toga, završio je na 13. mjestu unatoč što Max Verstappen, Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas nisu završili utrku, a na kvalifikacijama je bio baš iza tih vozača.

“Zvali smo ga drugi puta u boks da promijeni gume, ali zbog Stoffela Vandoornea koji je izazvao VSC, izgubili smo još više vremena,” dodao je Neale.

Izvor: GP1.hr