sport

Mercedes želi smanjiti težinu bolida

Mercedes smatra da je težina njihovog W08 bolida područje na kojem još moraju poraditi. Iako je na VN Australije trošenje guma bio jedan od razloga zašto Lewis Hamilton nije završio na prvom mjestu, veća težina im je veći problem.

S novijim promjenama, minimalna težina bolida sa vozačem bez goriva bi trebala biti 728 kg. Minimalna granica se povećala zbog novih masovnijih bolida sa robusnijim pogonskim jedinicama, povećanog kapaciteta rezervoara goriva i širih guma. Zbog tih promjena, bolidi izdrže veće sile u zavojima, a samim time odvoze brže krugove.

Smatra se da je Mercedesov bolid teži od minimuma od 728 kg. Međutim, bolidi ostalih konkurentnih timova bi mogli biti i ispod minimuma kako bi koristili balast gdje je potrebno.

Mercedesov šef, Toto Wolff nije potvrdio glasine da je njihov bolid teži za 5 kg, ali je rekao da rade na tome da smanje težinu.

“Ne želim ići previše u detalje, ali to je područje koje svakako želimo poboljšati. Sa novim propisima i veličinom bolida, potrebno je uravnotežiti performanse i težinu. A to je posao na kojem radimo.”

Mercedes nije jedina momčad koja ima probleme sa težinom bolida. Red Bullovi bolidi imaju isto 5 kg više zbog toga što su vratili prošlogodišnju MGU-K jedinicu. Force India je u sličnim problemima, pa je svojim vozačima nakon testiranja naredila mršavljenje.

“Zapravo smo ispod minimuma, ali nismo dovoljno ispod, tako da ćemo do VN Bahraina isprobavati varijacije da bismo stavili balast gdje trebamo. Stvar je samo u balastu,” Rekao je zamjenik šefa, Bob Fernley.

Izvor: GP1.hr