sport

Nicholas Latifi novi rezervni vozač Williamsa

Mnogim fanovima je laknulo kada je Robert Kubica proglašen novim vozačem Williamsa za 2019. To je zatvorilo vrata mnogim drugim potencijalnim kandidatima poput Estebana Ocona, pa i njegovog imenjaka Gutierreza. Jedan od razmatranih vozača je ipak uspio postati dio momčad. To je Nicolas Latifi te će sljedeće sezone biti testni i rezervni vozač u britanskoj momčadi.

Latifi je već upoznat s Formulom 1. Bio je dio Force Indie kao razvojni vozač te ga je momčad nekoliko puta stavila u akciju tijekom testiranja i treninga u petak. S novim vodstvom, otpalo je ime momčadi, ali i Latifi. No, Williams je prepoznao njegov potencijal i odlučio ga nagraditi pozicijom u svojim redovima.

Kanađanin već ima definirani program za sljedeću sezonu. Vozit će treninge u šest trkaćih vikenda. Također u predsezoni će odvoziti jedan dan te tri unutar sezone: Jedan službeni i dva u sklopu Pirellijevih testiranja guma. Izjavio je kako je pogotovo sretan zbog pružene prilike da vozi na slobodnim treninzima.

“Ovo je odlična prilika za nastavak mog razvoja u Formuli 1. Sva testiranja i treninzi će mi dobro doći u daljnjem razvoju. Drago mi je što ću biti od pomoći u tvornici. Uskočit ću kad god zatreba,” objašnjava Latifi.

Kako bi dobio superlicencu za nastup u utrkama, Latifiju je potrebno još 16 bodova. Sljedeće sezone će morati završiti u top 5 Formule 2 kako bi dobio uvjete. Claire Williams uopće ne sumnja u mladićeve sposobnosti. Za njega ima samo riječi hvale.

“Prošao je iznimno uspješan put u nižim Formulama. Ima tu trkaću karizmu koju želimo u našim redovima. Neizrecivo je inteligentan i marljiv. Odlično će se uklopiti u naš tim sljedeće sezone,” zaključuje Williams.

Izvor: GP1.hr