sport

Nurburgring se želi vratiti 2019.!

Nurburgring aktivno traži povratak u kalendar Formule 1, piše većina njemačkih portala.

Staza je Formulu 1 prvi put ugostila 1951. godine, a tih godina bila je dugačka više od 20 kilometara i poznatija pod imenom Nordschleife. Od 1984., utrke su se na vozile na kraćoj stazi.

Međutim, od 2007. godine Nurburgring je dogovorio s Hockenheimringom da će se izmjenjivati u održavanju VN Njemačke. Ipak, financijske poteškoće su organizatore prisilile da otkažu održavanje utrke 2015. i 2017. godine.

Kako su se vlasnici Formule 1 promijenili, tako su se pregovori za održavanje utrka liberalizirali. Tako sada izvršni šef Nurburgringa Mirco Markfort tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva njega i ostalog vodstva vratiti Formulu 1 na stazu 2019. godine.

“Zaista bi smo voljeli vratiti Formulu 1 na Nurburgring 2019. godine,” rekao je Markofrt za Motorsport.

“To će jedino biti moguće ako u obzir uzmemo uvjete ekonomskog okruženja. Možemo potvrditi da smo već imali razgovor s vlasnicima Formule 1, kompanijom Liberty Media,” dodao je.

Pregovori sa legendarnom stazom su zasigurno dio ciljeva Libertyja da proširi kalednar u budućnosti. Čak je i komercijalni šef Sean Bratches nedavno rekao kako su dobili čak 40 dopisa u kojima mnoge staze izražavaju interes za Formulom 1. Među njima su navodno Nizozemska, Danska te Miami i New York iz SAD-a.

Ono što nam također vraća nadu u povratak VN Njemačke je i izjava Chasea Careyja koji je rekao kako je Njemačka ključna za budućnost sporta.

“Njemačka je najveća i najprosperitetnija država zapadne Europe sa velikom sportskom povijesti. Svjetski prvak je bio Nijemac, konstruktorski prvaci su Nijemci. Želimo nastaviti graditi ono što već imamo u Njemačkoj, a utrka je naravno važan dio toga. Moramo vidjeti što i kako možemo učiniti,” rekao je Carey.

Izvor: GP1.hr