sport

Ocon: Fantastičan je osjećaj vratiti se u bolid!

Esteban Ocon dugo je čekao povratak u bolid Formule 1, a na svoje je došao u utorak, vozeći za svoju novu momčad na testiranju u Abu Dhabiju.

Cijelu godinu Ocon je radio kao rezervni vozač Mercedesa, akciju uglavnom pratio iz garaže. No, ti su dani iza njega. Završetkom sezone realiziran je transfer u Renault, a Ocon je već prvog dana testiranja na stazi Yas Marina bio u bolidu.

“Fantastičan je osjećaj vratiti se. Bio sam jako uzbuđen danas jer mjesecima sam čekao ovaj dan i konačno se dogodio. Prvi dojmovi su dobri, momčad me srdačno dočekala i to je uvijek vrlo zadovoljavajuće. Vidio sam neka poznata, ali i neka nova lica. To je odlično”, prokomentirao je Francuz.

Ukupno se na stazi pojavilo 12 vozača – za svaku momčad po jedan, osim Toro Rossa i Williamsa koji su vrijeme na stazi podijelili između dvojice vozača. Ocon je dan završio sa 77 odrađenih krugova i osmim rezultatom – 1:39.962.

“Počeli smo raditi na nekim detaljima, a prema poslijepodnevu sam počeo voziti sve bliže i bliže granici, a to je bio lijep osjećaj. Prošlo je dosta vremena otkad sam posljednji put vozio pa sam se koncentrirao na povratak u punu brzinu.”

“Počeli smo od velikih stvari. Pronalaženja odgovarajuće pozicije u bolidu, stjecanja osjećaja za bolid i nove gume. Pozicija u bolidu mi je nešto bolja jer ima više prostora. Nico i Daniel su viši vozači od Valtterija i Lewisa.”

“Ovaj motor je novost za mene nakon par godina, a imao je dobru snagu. Na balansu trebamo raditi, naravno, ali mislim da imamo dobru osnovu za nastavak sljedećeg dana. Da sam mogao, nastavio bih voziti, ali trebamo uhvatiti malo sna pa se vratiti na posao”, rekao je Ocon.

Izvor: GP1.hr