sport

Racing Point želi borbu s velikim momčadima

Esteban Ocon nahvalio je “novu” momčad Formule 1 iako je izgubio mjesto u njihovom bolidu. Francuz tvrdi da će se nekadašnja Force India uključiti u borbu za postolja s Mercedesom, Ferrarijem i Red Bullom ili barem smanjiti zaostatak u nadolazećoj sezoni.

Ocon je prošle sezone bio dio momčadi koja je završila kao peta na ljestvici konstruktora (zbrojem bodova obje momčadi) dok je on sam završio tek 12. s najboljim plasmanom na šestoj poziciji što je ostvario na četiri utrke.

Force India bila je “best of the rest” prošle sezone iako je prošla neke teške trenutke. Momčad je zbog dugova proglasila bankrot, no spasio ju je novi vlasnik Lawrence Stroll. Zbog pravila Formule 1, to tehnički više nije bila ista momčad pa su promjenili i ime koje sada glasi: Racing Point F1 Team.

“Postoji ogromna razlika između prve tri momčadi i ostalih, no momčad će napraviti veliki korak naprijed.”

“Mislim da će biti jako dobra momčad i ozbiljni kandidat za dobre rezultate,” smatra Ocon.

Mladi Francuz vjeruje u etiku rada u Racing Pointu te smatra kako će napredak proizaći upravo iz toga. Momčad je prošle sezone loše krenula, no Ocon smatra kako je kraj sezone bio odličan upravo zbog rada svih sudionika.

“Impresioniran sam profesionalnošću te motivacijom koju ova momčad pokazuje kako bi došla do dobrih rezultata. Gladni su uspjeha i to će donijeti razliku na kraju sezone.”

“Prošle smo se sezone vratili iz Meksika u 2 sata ujutro. Sljedeći smo dan u 8 ujutro bili u sjedištu i radili na vježbama.”

“Takvi smo i trudimo se stalno iako nismo imali sredstava. Momčad će ove sezone sigurno biti još bolja,” zaključio je Esteban Ocon.

Izvor: GP1.hr