sport

Raikkonen: Ferrari može imati 1-2 plasmane

Kimi Raikkonen vjeruje da Ferrari može složiti stvari u perfektan red sa svoji SF70H bolidom koji bi mu omogućio da se bori za pobjede uz svog momčadskog kolegu Sebastiana Vettela.

Vettel je ostvario pobjedu na prvoj utrci sezone i sjajno otvorio novu sezonu za talijansku momčad. Raikkonen je s druge strane imao prosječnu utrku na četvrtom mjestu i završio je s 22 sekunde zaostatka iza svog momčadskog kolege.

Međutim, svjetski prvak iz 2007. vjeruje da će zatvoriti deficit za Vettelom kada Ferrari riješi problem s podupravljanjem tijekom korištenja ultrasoft guma. To će im omogućiti priliku za 1-2 plasmane.

“Kada posložimo stvari u perfektan red, možemo završiti prvi i drugi,” rekao je Raikkonen. “Dobro je za njega, dobro je za momčad. Imamo dobre temelje, dobar bolid, ali još ima puno posla. Prvenstvo je dugo i moramo vidjeti kako će se odvijati.”

“Malo je razočaravajuće gdje sam završio, ali znam što trebamo raditi. Barem smo završili utrku. Razumijemo puno stvari koje smo otkrili preko vikenda. Bila je ovo dobra utrka za momčad, pobijedili smo prvu utrku. Imamo puno dobrih stvari i temelje na kojima dalje možemo graditi,” dodao je Finac.

Ferrarijev posljednji 1-2 plasman u Formuli 1 bio je na VN Njemačke 201o. godine kada je Fernando Alonso pobijedio ispred Felipea Masse. Utrka je izazvala podosta kontroverzi kada je Massi javljeno da je Alonso brži i da mu mora prepusiti pobjedu.

Izvor: GP1.hr