sport

Raikkonen: Ferrari uvijek očekuje više

Kimi Raikkonen kaže da Ferrari, nakon pomalo razočaravajućeg prvog dijela sezone, očekuje puno više u nastavku sezone.

Ferrari je 2016. započeo s ciljem borbe za naslov prvaka do zadnje utrke, a takav cilj je došao na krilima tri prošlogodišnje pobjede. Međutim, nakon deset utrka ove godine, Mercedes je pobijedio u devet, a Max Verstappen je uspio ukrasti jednu za Red Bull u Barceloni. Kimi Raikkonen kaže kako Ferrari ne može biti zadovoljan.

“Uvijek očekujemo više kao momčad, želimo pobjeđivati i sve dok ne pobijedimo, situacija nije idealna. Mi kao Ferrari očekujemo pobjede, ali ovo je ono što sad imamo. Moramo nastaviti raditi i napredovati,” rekao je Finac.

Usprkos tome, Raikkonen vjeruje da je Ferrari još uvijek u borbi za naslov te tvrdi kako njegova momčad ne treba odustajanja Mercedesa.

“Mi ćemo nastaviti raditi i napredovati. Nećemo odustati dok god postoji šansa. Znamo gdje je Mercedes, ispred svih trenutno, ali to ne znači da ćemo odustati i da nećemo raditi na nekim stvarima. Vidjet ćemo što će se dogoditi u drugom dijelu godine. I da, vjerujemo da još uvijek možemo pobijediti. Nema veze da li su svi bolidi tamo ili ne. Tko zna što će se dogoditi u utrkama? Znamo da moramo raditi i bit će staza gdje ćemo biti bolji,” dodao je.

Izvor: GP1.hr