sport

Raikkonen: Formula 1 ponekad izgleda smiješno u kišnim uvjetima

Budući da se ovog vikenda na Velikoj nagradi Japana dosta govori o ekstremnim vremenskim uvjetima, zbog udara tajfuna Hagibisa, Kimi Raikkonen osvrnuo se na vožnju bolida Formule 1 u kišnim uvjetima. Naravno, ne misli da bi trebali voziti za vrijeme tajfuna, ali vjeruje da sport ponekad izgleda smiješno jer ne treba pasti mnogo kiše da bi vozači imali “nula kontrole” nad bolidom.

Tajfun Hagibis sasvim je pretumbao redoslijed događanja na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Japana. Subotnji program je otkazan, a kvalifikacije ćemo gledati u nedjelju rano ujutro, svega četiri sata prije starta utrke.

Jasno, riječ je o doista ekstremnim uvjetima koji su iz sigurnosnih razloga zahtijevali otkazivanje svih aktivnosti na stazi i oko nje, ali Kimi Raikkonen prokomentirao je činjenicu da i mnogo manje količine kiše danas stvaraju velike probleme Formuli 1.

“Znamo koliko smo limitirani s ovim gumama, nažalost, i nije potrebno mnogo kiše da bi se pojavio aquaplaning. To je problem jer tada imamo nula kontrole.”

“U ranim danima, kad sam ja počeo, znalo je stvarno jako kišiti i nikad nismo imali problema. Sigurno je da gume trenutno nisu najbolje. Kad nema mnogo vode na stazi izgleda stvarno smiješno ponekad da po tome ne možemo voziti, ali tako je to. Kad naletimo na vodu, apsolutno ostanemo bez kontrole nad bolidom”, rekao je Kimi.

Izvor: GP1.hr