sport

Raikkonen ‘pretjerao’ u posljednjem zavoju

Ferrarijev Kimi Raikkonen priznao je grešku u posljednjem zavoju tijekom svojeg zadnjeg brzog kruga na kvalifikacijama u Sočiju. Greška ga je koštala prvog pole positiona nakon devet godina.

Raikkonen je bio na prvom mjestu nakon prve vožnje u posljednjem dijelu kvalifikacija, te je poboljšao svoja vremena u prva dva sektora tijekom posljednjeg kruga, ali je na kraju završio drugi (+0,059s) iza momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

“Naš cilj je biti na vrhu. Sretniji sam nego prijašnjih kvalifikacija i mislim da smo danas imali sve uvjete za biti najbolji,” rekao je Kimi.

“Imali smo problema s gužvom tijekom zadnjeg kruga (Q3) pa mi gume nisu bili na optimalnoj temperaturi. Na kraju sam pokušao nadoknaditi vrijeme u zadnjem zavoju, ali se na kraju nije isplatilo. Puno se bolje osjećam ovaj vikend. Naravno, prvi startni red za momčad nije loš,” dodao je Finac.

S druge strane, Sebastian Vettel je u zadnjem krugu uspio pronaći više od dvije desetinke sekunde, što mu je na kraju donijelo drugi pole position za talijansku momčad.

“Odradio sam dobar krug, popravio sam se u zadnjem sektoru. Znao sam da će biti male razlike. Siguran sam da su svi u momčadi sretni. Sada ćemo uživati i probati prenijeti dobru formu na sutrašnju utrku,” izjavio je Vettel.

Izvor: GP1.hr