sport

Renault: Jednaki motori za sve tri momčadi

Renault je potvrdio da će i Red Bull i Toro Rosso dobiti pogonske jedinice identičnih specifikacija. Međutim, dodaju kako su ih morali dodatno optimizirati za nova BP/Castrol i ExxonMobil goriva i maziva.

Total je opskrbljivao Red Bull i Toro Rosso gorivom i mazivima prošle godine. Ove godine su objavili da se povlače iz okvira Formule 1 te se tako Renault prebacio na novog dobavljača BP/Castrol. Red Bull i Toro Rosso nedavno su objavili kako će ove sezone koristiti proizvode ExxonMobil kompanije.

U razgovoru za Auto Motor und Sport, Renaultov šef Cyril Abiteboul izjavio je da su prilagodili svoje pogonske jedinice za nove opskrbljivače ulja i goriva.

”Renaultova pogonska jedinica prilagođena je našim novim partnerima BP i Castrol. Ali isto tako pobrinuli smo se da će motor jednako raditi i s ExxonMobil gorivom. Red Bull i Toro Rosso ne trebaju dodatno prilagođavati motore, mi smo to obavili za njih. Renaultov motor će biti jednak za sve tri momčadi,” rekao je Abiteboul.

Cyril vjeruje da će se Renault ove sezone približiti Mercedesu i Ferrariju, i ističe da će razvoj ovih motora uskoro dostići tisuću konjskih snaga.

”Mislim da će najjači motor ove sezone dostići 900 ili 950 konjskih snaga. Momčadi koje računaju odmah na tisuću konjskih snaga su preoptimistične. Mislim da čak ni Mercedes to neće postići. Ali s ovim tehničkim pravilima samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi,” dodao je šef Renaulta.

Izvor: GP1.hr