sport

Renault odustao od velike nadogradnje za motor u ovoj sezoni

Max Verstappen je priznao kako se već osjeća zabrinuto oko kvalitete Renaultovih motora za sljedeću sezonu nakon što su iz Renaulta rekli kako njihova velika nadogradnja motora neće uopće stići ove sezone.

Iako su nedavno unaprijedili svoj RB13 i posljednje 3 utrke završili na pobjedničkom postolju, Red Bull i dalje osjetno zaostaje za Mercedesom i Ferrarijem i njihove predsezonske najave kako će se boriti za naslov su već pale u vodu.

Nakon 7 utrka, bivši svjetski prvaci zaostaju 100 bodova u konstruktorskoj utrci za naslov, a Max Verstappen zaostaje gotovo isto toliko za vodećim Sebastianom Vettelom. Iz austrijske momčadi su se nadali kako bi tijekom ove sezone mogli dobiti veliku nadogradnju Renaultovih motora u njihovim bolidima, ali Renaultov šef Cyril Abiteboul je ovo izjavio za službenu F1 stranicu:

“Svaku utrku radimo male nadogradnje i promjene koje svakako poboljšaju naš motor, jednostavno ne postoji magija kojom bi to učinili preko noći. Sljedeće sezone ćemo imati sasvim novi koncept motora koji će činiti razliku.”

Ta izjava je zabrinula Verstappena, koji je odustao zbog problema s motorom na prošloj F1 utrci, VN Kanade, a u tom trenutku je bio na drugom mjestu.

“Ja želim pobjeđivati i mislim kako ova momčad može i mora pobjeđivati. Bolid je malo bolji nego na početku sezone, ali kao što se mogli pročitati ove sezone neće biti ništa od većih nadogradnji na postojeći motor. Obećali su da će se to dogoditi kroz ovu sezonu, ali što se tiče nadogradnji, ove sezone smo ih dobili jako malo. To je vrlo razočaravajuće i moram priznati da sam jako zabrinut za sljedeću sezonu. Ove sezone smo mislili da bi se mogli boriti za titulu, ali realno, jako smo daleko do toga,” izjavio je Verstappen za nizozemsku televiziju.

Nakon VN Kanade, Red Bullov šef Christian Horner je rekao kako se nada će motor ipak dati malo bolje performanse na sljedećoj utrci u Azerbajdžanu, gdje će ekipa ugraditi treće motore ove sezone u oba svoja bolida.

Odgovor na to je imao i Abiteboul koji je izjavio:

“To je Red Bull izjavio kako će biti nadogradnji, a ne Renault,” jasno davajući do znanja kako od velike nadogradnje i nekog osjetnog koraka naprijed za austrijsku momčad neće biti ništa do sljedeće sezone.

Izvor: GP1.hr