sport

Ricciardo je razočaran što ga Ferrari i Mecedes nisu htjeli

Novi vozač Renaulta, Daniel Ricciardo, kaže da je još uvijek frustriran što prelazak u Mercedes ili Ferrari za ovu sezonu nije bio ostvaren. Australac je u 2018. imao zadnju godinu ugovora s Red Bullom te se nadao da će moći uskočiti u pobjednički bolid ove godine.

“Da budem iskren, da, još uvijek sam frustriran što me nisu uzeli,” započeo je Australac.

“Ja i dalje smatram, a vjerujem i da ostali misle tako, Ferrari i Mercedes će biti dvije najbolje momčadi i u 2019.”

“Možda će druge momčadi pobijediti tu i tamo, ali oni su i dalje ekipe gdje trenutno želiš biti.”

Ricciardo je imao odličan početak 2018., no u drugoj polovici sezone je imao bezbroj pehova i sezonu je završio tek na šestom mjestu u poretku vozača.

“Pobijedio sam dvije utrke u prvih šest, Lewis i Seb su također osvojili po dvije. Mislio sam u tom trenutku da nas nitko doista ne može dotaknuti,” nastavio je.

“Smatrao sam da moja vrijednost nije mogla biti viša. Tako da sam na neki način od tih momčadi očekivao veći interes za mene, s pravom.”

Ricciardo je dodao da shvaća zašto je Ferrari potpisao Charlesa Leclerca, no tvrdi da je Mercedesova odluka da produže suradnju s Bottasom “konzervativna”.

“Leclerc je mladi vozač i veliki talent, i možda je to cijelo vrijeme bio njihov plan, bezobzira na moje ili njegove rezultate,” objasnio je Ricciardo.

“Poštujem Ferrarijevu odluku jer sam takve stvari iskusio već u Red Bullu. Mislim da je to bila prava odluka za njih.”

“U Mercedesu je malo drugačija situacija, odluka koju su donijeli je konzervativnija. Do sada im je to donosilo uspjeh tako da nemam pravo sumnjati u njih.”

“Lewis je uzeo vozački naslov a Mercedes konstruktorski, za njih to dobro funkcionira,” završio je Australac.”

Izvor: GP1.hr