sport

Ricciardo: Moji kvalifikacijski rezultati su prilično mlaki

Daniel Ricciardo je nekoliko utrka prije kraja prvenstva objasnio svoju mlaku izvedbu ove sezone. Uspoređujući rezultate s onima Maxa Verstappena, zaključio je kako je razlika u drukčijem pristupu. Danielu je, naime, bilo potrebno malo dulje da se upozna s karakteristikama bolida.

Govoreći u brojkama, bio je bolji od Nizozemca samo u četiri kvalifikacijska izdanja od dosadašnjih 17. Ricciardova sezona kao da je došla do svog vrhunca pobjedom u Monaku. Od te utrke, prva mjesta su izostala, kao i dolasci na cilj među prvih tri.

Riccardo objašnjava kako mu se učinak u kvalifikacijama nije popravio u odnosu na prošlu godinu.

“Prošle godine nisam bio sretan sa svojim kvalifikacijama. Početkom godine sam mislio kako sam se počeo poboljšavati u nekim područjima. No, čini se kako nije bilo većeg pomaka,” poručuje.

Gledajući prosjek, Ricciardo je ove sezone zaostajao za Maxom u prosjeku dvije desetinke, i to po suhim uvjetima. Govoreći o radu na sebi u područjima kojima zaostaje, Ricciardo kaže:

“Glavna meta mi je biti proaktivan u više stvari. Bolja pripremljenost za buduće izazove. Svi smo svjesni toga, ali problem je što prekasno reagiramo.”

“Očito da smo još u fazi otkrivanja novih spoznaja. Ali Max jednostavno uspijeva naći lakši put do vrha,” objasnio je Ricciardo.

Ricciarda su mnogo puta zadesili tehnički kvarovi i kazne u startnom poretku. Nesreće je bilo praktički na svom koraku. Dodaje kako ga je u vikendu njegovog trijumfa u Monaku kvar na MGU-K komponenti gotovo spriječio da dođe do pobjede.

“Nismo ni mogli zamisliti da ćemo imati gladak vikend bez problema kada smo ušli u utrku,” Prisjeća se Ricciardo.

Nakon svih doživljaja, pozitivnih i negativnih, poručuje kako odlazi zadovoljan iz Red Bulla. Loša sezona ne mijenja iskustvo koje je dobio vozeći s momčadi svih ovih godina.

“Ne želim gledati na svaki događaj kroz negativu nego samo kažem da smo prošli kroz vrlo nesretnu fazu. Stvarno ne znam gdje je pošlo krivo. Osjećam se frustrirano i sit sam svih nedaća, ali ne dopuštam da mi to oduzima najbolje iz mene,” zaključuje Ricciardo.

Izvor: GP1.hr