sport

Ricciardo: Ne bih odbio ponudu Ferrarija

Daniel Ricciardo kaže da ne bi odbio ponudu kada bi ju Ferrari stavio na stol. Australac se navodi kao jedan od glavnih favorita koji bi mogli zamijeniti Kimija Raikkonena.

Špekulacije oko budućnosti Kimija Raikkonena u Ferrariju sve više rastu, a i sama momčad je nesigurna da li produžiti ugovor Fincu na četvrtu godinu ili završiti s njim krajem ove godine.

U svakom slučaju, Ricciardo je na vrhu liste vozača kao potencijalna zamjena za Kimija.

Australcu ugovor s Red Bullom ističe na kraju 2017. pa su šanse za njegov prelazak iz Milton Keynesa u Maranello za sada dosta male.

“Shvaćam ako traže zamjenu, ja sam vozač na njihovoj listi. Nisu mi još ništa rekli. Nije bilo poziva u kojem bi rekli da se rješavaju Kimija i da žele mene. Iskreno, osim onoga što se priča po medijima, ništa se ozbiljno ne događa,” rekao je Ricciardo za Autosport.

Drugi vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, također ima riječ kada je u pitanju budući vozač crvene momčadi.

Nijemac je već vozio s Ricciardom 2014. godine i Australac je slavio na kraju sezone. Međutim, Australac kaže kako ne bi imao problema kada bi mu momčadski kolega opet bio Vettel.

“Radi njegovog odnosa s Markom Weberom, prije nego sam ja stigao, bio sam oprezan. Oprezan sa svojim pristupom njemu kao momčadskom kolegi. Ali bilo je dobro i dobro smo se slagali iako je sezona bila bolja za mene nego za njega.”

“Nikad nije tražio isprike ako sam ga pobijedio. Rukovao se sa mnom kao čovjek i pohvalio bi me. Bio je dobar momčadski kolega. Drag mi je, jak je tip. Ne bih odbio ponudu.”

“Međutim, ako moram imati drugog kolegu. Radije bih probao protiv Lewisa ili Fernanda.”

“Vettel je brz i ako bi bili kolege jednoga dana, siguran sam da bi se žestoko borio i da bi to bilo dobro rivalstvo,” dodao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr