sport

Ricciardo se nada dobrom plasmanu u Monaku

Prošlogodišnji pobjednik na prestižnoj Velikoj Nagradi Monaka, Daniel Ricciardo, nada se odličnom rezultatu na uličnoj utrci koja je jedna od njegovih najdražih staza u kalendaru.

Australac po prvi puta dolazi u Monako u bojama Renaulta, a kaže da unatoč tome što ne očekuje pobjedu, vjeruje da je odličan rezultat itekako dohvatljiv.

Ricciardo je lani na herojski način osvojio pobjedu ispred Sebastiana Vettela unatoč tome što mu se pokvario MGU-K na motoru tijekom utrke. Iako je za očekivati da se Ricciardo neće boriti za pobjedu ove godine, izjavio je da je veoma uzbuđen što se vraća na “tako jedinstvenu stazu” na kojoj je u zadnjih pet godina čak četiri puta završio na postolju.

“Uvijek sam uživao u Monaku. Imam osjećaj da sam ovdje često bio pomalo bahat, ovdje se to samopouzdanje mora pažljivo koristiti jer ti se može odbiti o glavu,” izjavio je Ricciardo.

“Svjestan sam da će ove godine izazov biti teži, ali sam i dalje pun samopouzdanja i na tihi način ću koristiti to na svoju prednost. Ovdje u isto vrijeme moramo biti pametni i nepredvidljivi. Vidjet ćemo kakvi ćemo biti sutra, optimističan sam da će sve biti odlično.”

Ricciardo će sigurno tražiti dobar rezultat u Monaku uzevši u obzir da je do sada bodove osvojio u samo jednoj utrci. Renault se trenutno nalazi na osmom mjestu u poretku konstruktora, ali unatoč tome što je početak sezone razočaravajući, Ricciardo tvrdi da je jednako motiviran i odlučan kao što je bio prije početka sezone.

“Radi se o procesu. Ne mogu reći da sam iznenađen s rezultatima. Naravno, nadali smo se da ćemo ostvariti bolje rezultate, svi to želimo.”

“Bilo bi lijepo da još koji puta završimo sedmi umjesto da se borimo za prvih deset. Nismo se nadali borbi za postolja u ovoj fazi ali i dalje vjerujem u ono što sam vjerovao kada sam potpisao ugovor. Moja motivacija se nije nimalo promijenila.”

“Treba nam još vremena. Trudim se i dajem sve od sebe. Sve što sam do sada predložio je bilo uzeto u obzir. Ne kažem da je sve moja zasluga, ali je lijepo kada vas momčad sluša. Uživam u situaciji, stvarno. Očito je da bih htio da ostvarujemo bolje rezultate, ali uživam u ovoj okolini te se nadam da će dobar vikend u Monaku započeti dobar niz,” završio je.

Izvor: GP1.hr