sport

Rosberg: Raikkonen je samo pogriješio

Bivši svjetski prvak, Nico Rosberg vjeruje da je glupost misliti da je Kimi Raikkonen namjerno udario Lewisa Hamiltona na VN Velike Britanije.

Nakon utrke, u Mercedesu su čvrsto vjerovali da je taj incident bio dio strategije kako bi Hamiltonu smanjili šansu za pobjedom, ali i sebi bodovno poboljšali poziciju u konstruktorskom poretku i poretku vozača.

Činjenica da Ferrari nije dao naredbu Fincu u Austriji da prepusti svoje drugo mjesto svom momčadskom kolegi, Sebastianu Vettelu, Rosberg tvrdi da je to jasan pokazatelj da Raikkonen ne vozi kako bi pomogao Vettelu u osvajanju titule svjetskog prvaka.

“Odgovor je poprilično jednostavan. Sto posto nije namjerno udario. Čak smo i u Austriji vidjeli da Finac ne vozi za Vettela. Nije puštao Nijemca na svoju poziciju, momčad nije ni pomišljala na to.”

“On vozi za sebe. Samo je pogriješio, kočio je prekasno i sudario se s Hamiltonom. To je malo neobično za njega jer se takve stvari inače ne događaju njemu, ali definitivno nije bilo namjerno. Zaslužio je kaznu,” komentirao je bivši svjetski prvak.

Iako je Hamilton sumnjao na strategiju Ferrarija, sljedeći je dan prihvatio ispriku Raikkonena i dodao je kako je bilo glupo iznijeti takve insinuacije.

“Ispričao se, prihvatio sam ispriku i sad idemo dalje. Bio je trkaći incident i ništa više. Ponekad izjavimo glupe stvari pa kasnije naučimo,” rekao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr