sport

Rosberg: Zamjena mehaničara nije loša stvar, Hamilton: Pričekajte moju knjigu

Ova sezona obilovala je teorijama zavjere pogotovo u garažama ‘srebrnih strijela’, a one ne jenjavaju ni uoči posljednje utrke sezone kada je Lewis Hamilton dao misteriozan odgovor na pitanje o zamjeni mehaničara prije početka sezone.

Britanski mediji su prije VN Abu Dhabija nastavili ispitivati pravo Nice Rosberga na vozački naslov koji mu je praktički već u rukama, tvrdeći da je Nijemac ‘gurnut’ prema vrhu na štetu svog momčadskog kolege. Ista stvar muči i navijače, ponajviše zbog slabe pouzdanosti Hamiltonovih pogonskih jedinica.

U Maleziji je Britanac još dolio ulje na vatru kada je njegov motor otkazao dok je vodio utrku. Hamilton je tada novinarima rekao da nije moguće da se samo njegovi motori kvare aludirajući pritom na zavjeru. Mercedesova služba za odnose s javnošću brzo je popravila nastalu štetu pa se kasnije i sam Hamilton ispričao za izgovorene riječi.

Međutim, na press konferenciji uoči finalne utrke, Hamilton je još jednom upozorio na misteriozna događanja.

Na novinarski zahtjev da svaki vozač da svoje mišljenje o zamjeni mehaničara, Hamilton se okrenuo prema svom momčadskom kolegi.

“Koje su tebi dali objašnjenje,” upitao je Hamilton Rosberga.

“Najlakši način za odgovor na to pitanje je da pogledate momčadski duh. Borimo se tri godine i unutar momčadi se borimo za utrke i za prvenstvo pa je pomalo prirodno da se dogodi mala separacija između dvije strane garaže. Za momčadske performanse to nije dobra stvar je morate imati dobar momčadski duh gdje se svi bore za jedan cilj i svi se drže skupa, Zato je odluka o rotaciji mehaničara donesena i mislim da se to pokazalo jako dobrim ove godine jer je momčadski duh bolji nego ikad. Imali smo neke dobre zabave skupa. Svi se drže zajedno i sjajan je osjećaju unutar momčadi. Izgleda kako je to bila ispravna stvar iako u početku to nije bilo baš ugodno jer sam bio blizak sa svojim mehaničarima i trebalo mi je malo da se prilagodim,” objasnio je Nijemac.

Međutim, Hamiltonov odgovor je bio nešto misteriozniji.

“Morat ćete kupiti moju knjigu za nekih desetak godina i znat ćete što se točno dogodilo. Bit će to zanimljivo štivo,” rekao je Hamilton uz osmijeh.

Izvor: GP1.hr