sport

Rosberg želi pobjedu u Abu Dhabiju

Mercedesov vozač, Nico Rosberg, odlučio je držati se pristupa koji ga je dobro služio tijekom cijele godine – ići na odlučujuću VN Abu Dhabija kao i na svaku drugu utrku.

Nijemac je nakon utrke na Interlagosu priznao da ne zna kako će pristupiti utrci na Yas Marini gdje dolazi s 12 bodova prednosti ispred momčadskog kolege, Lewisa Hamiltona.

Rosbergu je za naslov prvaka dovoljno i treće mjesto čak i ako Hamilton dođe do svoje 10. pobjede ove sezone.

Nijemac je objasnio kako je proveo opuštajući tjedan s obitelji i prijateljima, a sada je spreman ići na sve kako bi ostvario dobar rezultat.

“Dat ću sve od sebe da završim sezonu pobjedom. U Brazilu, nakon utrke, šalio sam se da ću ići utrku po utrku. Ali što više razmišljam o tome, to mi se ne čini tako glupom idejom. Moram ovo tretirati kao i svaku drugu utrku. Napraviti dobar posao tijekom trkaćeg vikenda je uvijek izazovno. Ništa nije lako u ovom sportu pa tako ni ovo neće biti ništa drugačije i moram ići na dobar rezultat,” rekao je Rosberg.

Rosberg je pobijedio prošle godine na VN Abu Dhabija, a bolji u kvalifikacijama od Hamiltona je bio sva tri puta. Na Yas Marini je tek jednom bio lošiji u kvalifikacijama od momčadskog kolege, bilo je to 2010. s Michaelom Schumacherom.

“Imam lijepe uspomene na pobjedu na ovoj stazi prošle godine i to je mjesto gdje sam i prošlih godina bio dobar. Imam svaki razlog da se osjećam dobro. Što se više približava, sve sam uzbuđeniji,” dodao je Nijemac.

S druge strane garaže, Hamilton kaže da je malo vjerojatno da može ove godine osvojiti svoj četvrti naslov prvaka, ali dodaje kako nema namjeru odustati.

“Nije bila perfektna sezone i suočen sam sa skoro nemogućim šansama bez obzira što napravio ovaj vikend. Ali ne mogu i neću odustati. Nikad ne znate što se može dogoditi, koliko god se to nevjerojatno činilo. Ovoga vikenda pristupam kao i svakoj drugoj utrci. Želim pobijediti i dat ću sve od sebe da sezonu završim na vrhu,” rekao je Britanac.

Na borbu u posljednjoj utrci sezone, svoj komentar dao je i šef momčadi, Toto Wolff.

“Imati odluku o naslovu između dva naša vozača, na finalnoj utrci sezone, drugi put zaredom u tri godine, pokazuje koliko su izjednačeni. Nakon takve borbe izdržljivosti, pobjednik može bez pogovora reći da je zaslužio. Svi smo uzbuđeni vidjeti tko će to biti. Neka bolji pobijedi,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr