sport

Rushbrook: Ford bi se mogao vratiti u F1

Šef Ford Motosporta Mark Rushbrook neisključuje mogućnost povratka momčadi Formulu 1, ali i priznaje kako su sadašnji troškovi previsoki kako bi se vratili.

Rushbrook je rekao kako su hibridna pravila relevantna za Ford, ali kako bi trebalo puno motivacije i velikih rezova po pitanju razvoja pogonske jedinice unutar Formule 1 za američkog proizvođača.

Fordova priča u F1 je završila 2004. godine kada su prodali Jaguar Racing današnjem Red Bull Racingu, ali Ford je financirao legendarni Cosworth DFV motor koji je osvojio svijet Formule 1 1967. godine tako da bi njihov povratak bio dočekan s oduševljenjem ako bi se on i ostvario.

“Hibridna snaga će biti relevantna za Ford u dugom razdoblju. Nećemo nikada reći ne Formuli 1, pogotovo ako se uvede proračun,” rekao je Rushbrook za Autocar.

Rushbrook uvjerava kako je važno da se vrati određena granica potrošnje u F1, pogotovo u vremenu gdje određeni proizvođači izdvajaju znatne količine novčanih sredstava za različite dijelove bolida kako bi povećali njegovu učinkovitost.

“Ograničenje proračuna u F1 je relativno,” rekao je Rushbrook.

“Ako ograničite za jedno područje, proizvođači će trošiti na drugom.”

FIA i Liberty Media razmatraju načine kako da privuku druge proizvođače da se pridruže Mercedesu, Ferrariju, Renaultu i Hondi na gridu, tako da u Fordu ne isključuju mogućnost povratka.

Izvor: GP1.hr