sport

Russell: Nadam se da će Hamilton požaliti zbog savjeta kojeg mi je jednom dao

Još dok je vozio Formulu 2, George Russell dobio je vrijedan savjet od Lewisa Hamiltona. Danas Williamsov vozač kaže da mu je taj savjet dobro došao i nada se da će jednog dana svojim vožnjama natjerati šesterostrukog prvaka da požali što mu je pomogao.

George Russell osvojio je naslov prvaka Formule 2 2018. Borio se tada s vozačima koji su danas također članovi elitnog razreda – Landom Norrisom, Alexanderom Albonom i Nicholasom Latifijem. Russell priznaje da je tada dobio vrlo vrijedan savjet od Lewisa Hamiltona.

“Dobio sam mali savjet od Lewisa prije dvije godine, dok sam se utrkivao u F2. Imali smo debriefing, a ja sam se pomalo mučio s jednim problemom i razgovarao sam o tome s inženjerima. Lewis mi je dao savjet s vozačke strane, bilo je to vezano uz gume i način kako izvući nešto više iz njih.”

“Neću sad točno reći što je to bilo, ali taj savjet mi je pomogao pronaći još ono nešto što mi je nedostajalo na početku F2 karijere. Također, to me gurnulo prema Formuli 1 i koristilo mi kad sam došao u F1. Ta mala informacija aktivirala je nešto u mom mozgu.”

“Potaknuo me na razmišljanje kako biti još brži u bolidu, a nadam se da ću ga natjerati da požali zbog tog savjeta jednog dana”, kaže Russell.

Russell se sprema za svoju drugu sezonu u Formuli 1. Lani s Williamsom nije uspio osvojiti niti bod, no generalno je svojim vožnjama ostavio dobar dojam. Britanac ima ugovor s Mercedesom pa se nada da će u budućnosti dobiti priliku u konkurentnijem bolidu. Tko zna, možda već 2021. kao Hamiltonov momčadski kolega dobije priliku ispuniti ranije spomenutu želju.

Izvor: GP1.hr