sport

Sainz: Čak su i u Mercedesu shvatili koliko uzbudljiv Grand Prix može biti bez njih

Aktualna situacija u Formuli 1 je takva da gledamo totalnu dominaciju jedne momčadi. U ovoj sezoni, od devet utrka Mercedes je slavio na sedam. Jedino nekakvi nepredvidivi događaji pružaju priliku drugim timovima i vozačima.

Max Verstappen slavio je na Silverstoneu zahvaljujući dobroj strategiji i problemima s gumama koje su imali Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, a Pierre Gasly postao je senzacionalnim pobjednikom VN Italije zahvaljujući Hamiltonovom propustu i kazni za ulazak u boks dok je pitlane bio zatvoren.

Osvrnuo se na takvo stanje McLarenov vozač, Carlos Sainz. Poštujući sva Mercedesova postignuća i njihov rad koji ih je doveo do vrha, Španjolac iskreno priznaje da bi utrkivanje bez Mercedesove dominacije bilo mnogo spektakularnije. A misli da to znaju i u Mercedesu…

“Naravno da postoji frustracija. Formula 1 danas funkcionira tako da momčad s najviše novca uvijek pobjeđuje. Ne želim pritom umanjivati uspjehe dominantne momčadi jer način na koji Mercedes iskorištava svoj puni potencijal trenutno je spektakularan.”

“Zapravo, postoje momčadi sa sličnim budžetima koje imaju velikih problema pri dostizanju te razine, ali to ne znači da se ne nadam promjenama u Formuli 1. Mislim da možemo imati mnogo spektakularniju Formulu 1 i mislim da su čak i u Mercedesu shvatili koliko uzbudljiv Grand Prix može biti bez njih. Iskreno, iza Mercedesa, naše je utrkivanje uvijek takvo”, izjavio je Španjolac referirajući se na utrku u Monzi.

Za Carlosa Sainza mlađeg ovo je posljednja sezona u redovima McLarena, budući da je ranije ove godine dogovorio prelazak u Ferrari. Za njega, kao i za ostale vozače i timove, nada u bolje sutra usmjerena je prema 2022. godini kad će na snagu stupiti nova tehnička pravila.

Izvor: GP1.hr