sport

Sainz: Kvalifikacije su se pretvorile u katastrofu

Carlos Sainz, vozač McLarena, završio je u prvih osam na prethodnih pet od šest utrka, a na Silverstoneu je u Q1 završio na sedmoj poziciji. Međutim, Sainz je zapeo u Q2 sa zaostatkom od dvije desetinke za vremenom koje mu je bilo potrebno za Q3. S druge strane, njegov momčadski kolega Lando Norris uspio je ući u završnu kvalifikacijsku rundu te će startati sa osme pozicije.

“Ovo je bio jako težak vikend za mene, imao sam dosta problema sa stražnjim krajem bolida. Nakon Q1, koji je bio jako dobar, imao sam osjećaj da možemo ostvariti dobar plasman. Međutim, sa odmicanjem kvalifikacija gubio sam na brzini sve više i više. Odvozio sam vrijeme 1:26.2 u Q1 dok mi je zadnji krug u Q2 bio 1:26.7. Ne mogu objasniti zašto mi je tempo toliko pao,” rekao je Španjolac.

Kada mu je ekipa javila konačnu poziciju na kraju Q2, Sainz im je odgovorio da nije iznenađen.

“Inače se vremena poboljšaju oko pola sekunde između Q1 i Q2 dok sam ja uspio izgubiti pola sekunde između dvije runde. Utrka bi trebala biti bolja, a ovako loše kvalifikacije treba analizirati i otkriti gdje je bio problem,” završio je Sainz.

Lando Norris, koji je za ovu utrku dobio novi i poboljšani Renaultov motor, zadovoljan je kvalifikacijama.

“Vjetar na stazi je radio dosta problema, a moj krug u Q1 je bio najbolji tijekom cijelih kvalifkacija. Mislim da se vjetar između Q1 i Q2 promijenio te nam je to stvorilo dosta problema. Dok su se drugi poboljšali, mi nismo uspjeli ostvariti napredak tijekom kvalifikacija pa je to bilo jako frustrirajuće. Međutim, zadovoljan sam kvalifikacijama i uzbuđen za utrku,” izjavio je Britanac.

Izvor: GP1.hr