sport

Sainz: Skraćeni predsezonski test otežava prilagodbu na novo okruženje

McLarenov Carlos Sainz kaže da ne razumije zašto će se predsezonsko testiranje smanjiti na samo tri dana 2021. godine, ostavljajući mu malo vremena za testiranje s momčadi Ferrari u koju prelazi na kraju ove sezone. Tako će i ostali vozači koji ove sezone mijenjaju momčad, imati manje vremena za prilagodbu na nove bolide.

Predsezonsko testiranje već je smanjeno s osam na šest dana u 2020. godini, ali će se još dodatno prepoloviti 2021. godine jer će se trenutni bolidi uglavnom minimalno promijeniti za sljedeću sezonu.

“Kao što možete razumjeti, u dan i pol pripreme za sezonu bez prethodnog poznavanja bolida praktički je nemoguće biti spreman za prvu utrku.”

“To će mi otežati prvu polovicu sezone u Ferrariju, isto se tiče Fernanda, Ricciarda i drugih vozača koji mijenjaju momčad. Ne razumijem zašto je to samo tri dana, jedan i pol dan po vozaču, ja nisam za to, pogotovo jer nema testova tijekom sezone”, rekao je Sainz.

Još jedna prilika za Sainza da proba svoj novi bolid bio bi test u prosincu za mlade vozače nakon završnice sezone u Abu Dhabiju, ali kako sam naziv testa govori, trenutni vozači ne ispunjavaju uvjete za taj test. Ipak, Sainz kaže da bi bio voljan isprobati Ferrari SF1000 ako postoji šansa.

Izvor: GP1.hr