sport

Sauber: Sezonu ćemo provest na začelju

Osnivač momčadi, Peter Sauber, mišljenja je da će švicarska momčad ovu sezonu provesti na začelju. Kaže kako je ove sezone deset momčadi na gridu, a deseto mjesto će biti njihova pozicija.

Sauber tvrdi da ovo nije najgore stanje u momčadi, kaže kako je najgore bilo 1993. kada je tek preuzeo momčad koja je bila pred kolapsom. Sada kada je momčad u potpunosti otkupljena, Peter Sauber se umirovio i povukao iz momčadi, u šali kaže kako sada više ne posjeduje niti jedan šaraf. Sauber je komentirao i sadašnju šeficu momčadi, Monishu Kaltenborn, za koju mnogi misle da ne vodi Sauber u dobrom smjeru.

”Priznajem da nemam nikakav kontakt s Mosnihom. Čujem se s nekim zaposlenicama, ali vrlo malo. Rekli su mi samo da sam ja osnivač i da će zadržati ime Sauber. Ali sve u svemu nemam više nikakve povezanosti s momčadi,” rekao je Sauber.

Peter kaže da nije sretan što to mora reći, ali uvjeren je da će momčad biti posljednja ove sezone. Međutim, nada se da će sredinom sezone možda prestići koju momčad i osvojiti bar nešto bodova.

”Nema nikakvih čuda u Formuli 1. Kada pogledam sezone nakon suradnje s BMW-om, 2012. je bila posljednja dobra sezona za Sauber, a sve nakon toga je bilo jako teško zbog financijskih poteškoća,” dodao je Peter.

Izvor: GP1.hr