sport

Seidl: Ferrari se može uključiti u borbu za treće mjesto konstruktora

Nakon što je Ferrari u Turskoj imao rezultatski daleko najbolju utrku u ovoj sezoni, šef McLarenove momčadi Andreas Seidl tvrdi da se troboj za treće mjesto konstruktorskog poretka pretvorio u četveroboj.

Trećim mjestom Sebastiana Vettela i četvrtim Charlesa Leclerca, Ferrari je na Velikoj nagradi Turske osvojio 27 bodova. Stanje u poretku konstruktora izgleda ovako: Racing Point je treći sa 154 boda, McLaren ima 149, Renault 136, a Ferrari sada 130.

Stanje je komentirao Andreas Seidl: “Prema onome što smo vidjeli od Ferrarija, još jedan dobar rezultat s njihove strane i imamo borbu četiri momčadi. Nisam zbog toga zabrinut, ali sam realan. Znam što može napraviti momčad poput Ferrarija sa svim resursima koje ima, nije nikakvo iznenađenje da se vraćaju tijekom sezone. Nismo mi nikada podcjenjivali moć koju Ferrari ima. Imaju dvojicu odličnih vozača i odličan tim. To je realnost.”

McLaren je pak imao vrlo loše kvalifikacije u Istanbulu, ali je u utrci uspio osvojiti solidne bodove. Carlos Sainz bio je peti, a Lando Norris osmi. Tako je zadržan priključak s Racing Pointom, kojemu je Sergio Perez donio pregršt bodova osvojivši drugu poziciju.

“Bilo je odlično za nas da smo ostvarili taj rezultat jer nas to drži u borbi konstruktorskog poretka. To je dobro, ali definitivno ne bih rekao da imamo treći ili četvrti bolid po brzini u ovom trenutku”, kaže Seidl.

“Imamo kompetitivan bolid, agresivan u odnosu na prošlu godinu. Već sada imamo veći broj bodova nego u prošloj sezoni, što pokazuje da smo napravili veliki korak naprijed, ali u isto vrijeme imamo i vrlo snažne protivnike. Nadamo se da ćemo ostati u ovoj borbi do posljednje utrke i kao tim ćemo dati sve što imamo.”

Momčadima Formule 1 slijedi dvostruki program u Bahreinu, a onda finale sezone u Abu Dhabiju.

Izvor: GP1.hr