sport

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Gunther Steiner rekao je kako Haas ima želju u svojoj momčadi imati američkog vozača, no da trenutno ne postoji vozač koji je spreman za takav korak.

Bilo je preporuka da ako bi htjeli povećati popularnost u SAD-u, F1 bi morala imati u nekoj od momčadi američkog vozača.

Pobjednik Indy 500, Alexander Rossi je odradio djelomičnu kampanju u F1 s Manorom 2015., postavši tako prvi američki vozač u Formuli 1 nakon Scotta Speeda 2007., prije nego što se vratio u SAD.

U međuvremenu, Steiner je izjavio kako bi trenutni prvak Indy 500 Josef Newgarden imao problema ako bi ušao u Formulu 1 bez prethodnog testiranja.

Podsjetimo, američka je momčad svoje obje sezone završila kao osma u konstruktorskom poretku.

Na pitanje da li je koji američki vozač bio na listi prioriteta nakon što se momčad skrasila u F1, Steiner je rekao za Motosport.com:

“To nije na vrhu našeg popisa. Naravno da želimo jednog, ali ako i postoji koji dobar vozač, hoće li doći kod nas?”

“Imati američkog vozača koji se ne može natjecati na određenoj razini možda nije dobro za sport.”

“Dovođenje američkog vozača bilo bi ambiciozno, ali po mom mišljenju, u SAD-u trenutno nema nikoga tko bi se mogao natjecati u Formuli 1.”

Dvojici Haasovih vozača, Romainu Grosjeanu i Kevinu Magnussenu na kraju 2018. ističu ugovori, no momčad misli kako imaju opciju za obojicu.

“Obojica su vrijedni ostanka,” rekao je Steiner.

“Želi li netko od njih ostati? Postoji mnogo faktora koji utječu na to.”

“Ljudi vole reći kako želimo uzeti nekoga drugog, ali ne. Zadovoljni smo, ali za 2019. ne znamo još, ali kada saznamo odmah ću vam reći.”

Izvor: GP1.hr