sport

Symonds: Williams mora zadržati Bottasa

Williamsov tehnički šef, Pat Symonds, kaže da je krucijalno za momčad da zadrži Valtterija Bottasa u 2017. godini. Finac se nakon umirovljenja Nice Rosberga promovirao u glavnog favorita za mjesto u Mercedesu, a i sam Toto Wolff je rekao kako mu je Bottas prvi izbor.

Williams je, s druge strane, još ranije potvrdio Finca u svojoj momčadi, a doveli su i 18-godišnjeg Lancea Strolla. Upravo to zabrinjava Symondsa koji smatra da je važno imati bar jednog iskusnog vozača zbog promjene pravila koja dolaze iduće sezone.

“Ljudi često podcjenjuju važnost kontinuiteta u momčadi. Usprkos svoj opremi koju imamo, vozač je zadnja poveznica izmešu inženjera i podataka. Možete zamijeniti jednog vozača, ali trebat ćete drugog kao referentnu točku. Posebno u sezoni promjene pravila, kao što je slučaj u 2017. Imate ćemo Lancea Strolla kao početnika koji nema iskustva u Formuli 1. Zato je zadržavanje Bottasa krucijalno za naš uspjeh. Izgubiti njega bio bi veliki udarac za momčad,” rekao je Symonds za talijansku Gazzettu dello Sport.

Prema medijskim napisima, Mercedes je poslao ponudu za raskid Bottasovog ugovora, ali Williams još nije ništa odgovorio te kažu kako nemaju komentara na svoju vozačku postavu.

Ukoliko momčad iz Grovea odluči zadržati Finca, Mercedesu će ostati Pascal Wehrlein kao jedini izbor jer je ranije ovoga tjedna Fernando Alonso potvrdio da ostaje u McLarenu.

Izvor: GP1.hr