sport

Szafnauer: Vettel će uzdići našu momčad na višu razinu

Momčad Racing Point od iduće godine postaje Aston Martin, a vozačku postavu činit će vlasnikov sin, Lance Stroll, te četverostruki prvak svijeta Sebastian Vettel. Nijemac će zamijeniti Sergija Pereza, a šef momčadi uvjeren je da će njegovim dolaskom momčad ostvariti veliki napredak.

Prije par tjedana objavljeno je kako Racing Point raskida ugovor s Meksikancem, kako bi se napravilo mjesta za Sebastiana Vettela. Nijemcu na kraju sezone ističe ugovor s Ferrarijem, a Otmar Szafnauer jedva čeka početak suradnje.

“On će uzdići našu momčad na jednu novu razinu. Siguran sam da će biti 1000 malih stvari s kojima će nam pomoći u napretku. Mislim da će nam donijeti radnu etiku jednog svjetskog prvaka i to je ono što svi želimo naučiti od njega.”

“Svi će morati podići razinu svoje igre, a bit će i odličan mentor Lanceu. Još je uvijek relativno mlad i vrlo brz, a odlično je za Lancea da može učiti od četverostrukog prvaka svijeta”, kaže šef Racing Pointove momčadi.

Sergio Perez ostavio je dubok trag u povijesti ove momčadi, još od dana dok je nosila ime Force India. Ostvario je pet o šest pobjedničkih postolja te ekipe, a Szafnauer priznaje da nije bilo jednostavno prelomiti o njegovom odlasku.

“Nije bilo lako obaviti taj poziv jer Checo nam je dobro služio. On je odličan trkač, brz vozač i ima siguran par ruku za nedjeljne utrke. Mislim da je zapravo kompliment za njega da smo toliko dugo razmišljali hoćemo li uzeti četverostrukog prvaka i iskustvo koje Seb donosi ili zadržati Checa.”

“Bit će teško oprostiti se od njega. Dobar je momak i odličan vozač. Uvijek je bio pouzdan, pravi profesionalac i veselimo se preostalim utrkama s njim. Nadamo se da možemo završiti suradnju na visokoj razini i da ćemo se utrkivati protiv njega u budućnosti.”

“Međutim, ne događa se često da prvak poput Sebastiana bude dostupan i morali smo detaljno razmotriti naše opcije. Imamo želju za napredovanjem, naporno radimo u Silverstoneu kako bismo investirali u sva područja naše momčadi. Znam što će Sebastian u golemoj mjeri donijeti momčadi, to iskustvo prikupljeno pri osvajanju četiri naslova i 53 pobjede, a iz toga želimo učiti.”

Izvor: GP1.hr