sport

Tanabe: Jednak tretman za Red Bull i Toro Rosso

Prema riječima Hondinog tehničkog direktora za F1 operacije Toyoharu Tanabea, Honda će za momčadi Red Bull i Toro Rosso isporučivati jednake specifikacije motora.

Izjava je to kojom je Tanabe opovrgnuo špekulacje kako će se za prvu momčad (Red Bull) pripremati bolje i jače specifikacije pogonskih jedinica nauštrb b momčadi (Toro Rosso).

Podsjetimo, Toro Rosso je nakon prekida suradnje između McLarena i Honde tijekom protekle sezone bio jedina momčad koju je japanski proizvođač opskrbljivao svojim pogonskim jedinicama što je u neku ruku bila uvertira za ono što se i službeno dogodilo, a to je naravno, prelazak Red Bulla pod okrilje Honde.

Kako je i rečeno, Tanabe je odgovorio na špekulacije kako će se dolaskom Red Bulla austrijska momčad favorizirati u odnosu na svog mlađeg brata, rekavši kako se po tom pitanju neće praviti nikakva razlika, čak naprotiv, jednaka sredstva i jednak pristup razvoju imat će obje momčadi.

“Razvoj i korištenje jednakih komponenti je jedini logičan način rada za koji mi u Hondi smatramo kako je najbolji i najprimjereniji. Ali u ovom se slučaju i ne radi samo o pristupu s tehničke strane, radi se i o potpuno jednakom pristupu u smislu razvoja i suradnje s obje momčadi. Vjerujem kako će takav pristup donijeti napredak jer su obje momčadi dio iste obitelji.” pojasnio je Tanabe.

Tanabe je dodao i kako je u tehničkom smislu ovogodišnja pogonska jedinica evolucija prošlosezonske zbog čega se nada dodatnom napretku temeljenom na prošlosezonskim iskustvima i zapažanjima.

“Ako uzmemo u obzir kako u novoj sezoni nema značajnijih promjena kada su u pitanju pogonske jedinice, izuzev činjenice kako će se moći koristiti 5 kg goriva više u samoj utrci, naš se napredak temelji na nastavku i razvoju onoga što smo radili u posljednjih nekoliko godina.”

Za kraj Tanabe je izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim rekavši i kako nije nerealno očekivati kako će Honda ove sezone pokazati i više nego se očekuje.

“Kako tijekom zime nemamo aktivnosti na stazi, svu energiju usmjerili smo na rad u Japanu i Milton Keynesu. Radimo na razvoju svih komponenti pogonske jedinice kao što su ERS, ICE. Mišljenja smo kako smo ostvarili napredak i veći od onoga što je trenutno vidljivo pa stoga gledamo optimistično prema nadolazećoj sezoni.” zaključio je Tanabe.

Izvor: GP1.hr