sport

Toro Rosso s rebrandiranim motorom u 2017.?

Toro Rosso je potvrdio kako su u sponzorskim pregovorima oko mogućeg rebrandiranja Renaultovih pogonskih jedinica u 2017. Momčad iz Faenze bi time slijedila primjer Red Bulla koji je ove godine koristio francuske motore s logom Tag Heuera.

Toro Rosso je ove sezone koristio godinu dana starije Ferrarijeve motore nakon loše 2015. godine. Podsjetimo, Renault je te godine ‘pao’ i na području snage i pouzdanosti pa je zamalo došlo i do raskida suradnje. Red Bull je potom nastavio s Renaultom, ali pod drugim imenom dok je Toro Rosso prešao na talijanske motore.

Međutim, iduće godine se crveni bikovi iz Italije vraćaju na francuske motore, ali postoji mogućnost kako će slijediti primjer svoje seniorske momčadi.

“Imamo mogućnost za pronalazak glavnog sponzora kako bi rebrandirali motore za 2017., baš kao što je i Red Bull napravio ove godine. U pregovorima smo sa sponzorom,” rekao je šef momčadi, Franz Tost, za Gazzettu dello Sport.

Tost je potvrdio i kako je novi STR12 već prošap crash test i da će na stazi debitirati prije službenog testiranja u Barceloni. Naime, na španjolskoj stazi će odraditi filmski dan.

“Ispoštovali smo rokove. Odradili smo crash test i imati ćemo filmski dan s novim bolidom prije zimskog testa u Barceloni,” dodao je Tost.

Izvor: GP1.hr