sport

Toro Rosso se u Brazilu vraća na treću specifikaciju motora

U Toro Rossu svjesni su kako će u preostale dvije utrke voditi veliku borbu sa Sauberom u borbi za osmu poziciju u poretku konstruktora. Upravo zato Honda će u preostale dvije utrke koristiti noviju, treću specifikaciju svoje pogonske jedinice želeći pri tome upotrijebiti sve dostupne resurse u borbi za bodove.

Nova specifikacija pogonske jedinice predstavljena je još tijekom slobodnih treninga za VN Rusije, a potom i u utrci za domaću VN Japana. Zbog određenih nedostataka i potrebnih dorada u SAD-u i Meksiku ponovno je korištena starija specifikacija motora kako bi se izbjegli potencijalni kvarovi, no prema riječima tehničkog direktora Honde Toyoharu Tanabea, svi nedostaci sada su uklonjeni zbog čega će se nova pogonska jedinica koristiti u preostale dvije utrke.

Ova objava znači kako će Pierre Gasly i Brendon Hartley u nadolazeća dva GP vikenda raspolagati s novom, jačom specifikacijom motora i nekim novim aerodinamičkim dodacima što bi talijanskoj momčadi trebalo biti od pomoći u dostizanju minimalnog bodovnog minusa u kojem se trenutno nalazi u odnosu na rivale iz švicarske ekipe.

Zbog svega navedenog očit je optimizam kod oba Toro Rossova vozača uoči posljednje dvije stanice svjetskog prvenstva.

“Puno toga pozitivnog se dogodilo uoči ovog trkaćeg vikenda što je stvarno dobra stvar. Nećemo dobiti nikakve kazne na startu što je također jako dobro jer smo posljednjih nekoliko utrka zbog raznih penalizacija započinjali sa začelja. To nas je dovelo u prilično tešku situaciju, no nasreću u posljednje dvije utrke bit ćemo se u mogućnosti ravnopravno boriti s konkurentima iz Saubera,” komentirao je Gasly.

Trenutnu situaciju komentirao je i Brendon Hartley čija je vozačka pozicija za 2019. još uvijek pod znakom upitnika. Ipak, čini se i kako kod Novozelanđanina optimizma ne manjka.

“Trenutno smo fokusirani na to da u konačnici prestignemo Sauber u poretku konstruktora. To je naš glavni cilj i zato smatram kako nas čekaju dvije uzbudljive utrke. U Meksiku smo i sa starijom specifikacijom imali dobar tempo i brzinu što je sasvim sigurno ohrabrujuće, posebice ako uzmemo u obzir poboljšanja koja nas očekuju u području snage pogonske jedinice i aerodinamičkih dodataka,” zaključio je Hartley.

Izvor: GP1.hr