sport

Tost: Sumnjam da bi Red Bull dopustio Gaslyjev odlazak iz AlphaTaurija

Iza Pierrea Gaslyja izvrsna je sezona u momčadi AlphaTauri, obilježena prvom pobjedom u karijeri na Velikoj nagradi Italije u Monzi. Francuz je dobrim vožnjama zaradio novi ugovor i ostaje u AlphaTauriju minimalno do kraja 2021. godine, no pojavile su se i glasine kako bi Pierrea u svojim redovima rado vidjele neke druge momčadi.

Red Bull očito nije jedna od tih momčadi, barem ne u ovom trenutku, jer Horner i dr. Marko nisu odlučili dati Francuzu novu priliku kad su već odlučili iz bolida izbaciti Alexandera Albona. Međutim, šef AlphaTaurija Franz Tost vjeruje da Red Bull itekako želi zadržati Gaslyja u svojoj obitelji.

“Znate, ako je vozač kompetitivan poput Pierrea, naravno da će se druge momčadi raspitivati o detaljima njegovog ugovora. Željet će znati kad bi eventualno mogao postati slobodan. Međutim, on ima ugovor s Red Bullom i ne mislim da će ga Red Bull dati nekome besplatno u ovako ranoj fazi.”

“Mnogo su novca uložili da bi ga izgradili, a prije ili kasnije željet će ubrati plodove i ostvariti dobre rezultate s njim, osvajati utrke i prvenstva. Vidjet ćemo, poručuje Tost.

Pierre Gasly na VN Italije u Monzi

Gasly je u 2020. bio apsolutni vođa AlphaTaurija. Uz spomenutu pobjedu, prvu te momčadi od one Sebastiana Vettela 2008. pod imenom Toro Rosso, Pierre je AlphaTauriju donio gotovo tri četvrtine osvojenih bodova u prošloj sezoni. Kvjat mu nije mogao parirati, a u novoj sezoni imati će i novog kolegu, Japanca Tsunodu. Također, u 2021. Gasly bi mogao dodatno profitirati od činjenice da će bolid biti u većoj mjeri prilagođen njemu.

“Gasly je sada iskusan vozač i uspješan vozač, također. Svaka je momčad uvijek orijentirana i koncentrirana na uspješnog vozača. Što to znači? Momčad dobiva povratne informacije od svog vozača i to onda utječe na razvoj bolida. Dizajneri i inženjeri uzimaju u obzir sve tehničke povratne informacije koje daje tako dobar vozač, da bi učinili bolid za sljedeću godinu još boljim. Bolid tada odgovara stilu vožnje tog vozača i jednostavno postaje brži, to je normalan put”, objašnjava Tost.

Izvor: GP1.hr