sport

Tost traži da se Mercedesu zamrzne razvoj motora

Franz Tost, šef momčadi Toro Rossa, izjavio je da bi šefovi Formule 1 trebali Mercedesu zamrznuti razvoj motora dok ih rivali ne dostignu.

Mercedes dominira u hibridnoj eri od 2014. godine. Osvojili su tri uzastopna konstruktorska i vozačka naslova svjetskih prvaka. Mercedesovi rivali uspjeli su smanjiti zaostatak, ali nedovoljno da ih sustignu. Tost kaže da se Mercedesovoj dominaciji treba stati na kraj i učiniti nešto. Tost je čak i službeno poslao dopis FIA-i da se Mercedesu zabrani razvoj motora.

”Nadam se da ćemo uskoro imati pogonske jedinice podjednake snage, što trenutno nije slučaj. Nadam se da će Renault uskoro smanjiti zaostatak, jer ne znam što se događa s Ferrarijem. Trebamo da se barem dvije ili tri momčadi bore za naslov prvaka.”

”Pošto se izjednačavanje snaga motora neće dogoditi samo od sebe, mislim da se Mercedesu treba zabraniti razvoj dok ih drugi ne sustignu, a onda potpuno zamrznuti razvoj svima. Razvoj baterija bi ostavio otvorenim jer to je budućnost i vrlo je važno za proizvođače,” rekao je Tost.

Tost je isto tako uputio poziv FIA-i već nekoliko puta da smanje troškove i uvedu ograničenje budžeta za sve momčadi.

”Ljudi kažu da se to ne može kontrolirati, ali to su gluposti. Mi u Toro Rossu imamo zabilježen svaki šaraf odakle je došao i koliko je koštao,” dodao je Austrijanac.

Izvor: GP1.hr