sport

U Toro Rossu istražuju uzroke neočekivanog problema s Hatrleyevim ovjesom

U momčadi Toro Rossa još uvijek istražuju uzroke zbog kojih je došlo do neočekivanog problema s ovjesom na bolidu Brendona Hartleya. Podsjetimo, tijekom slobodnih treninga uoči VN Velike Britanije, na Hartleyevom je bolidu došlo do puknuća prednjeg lijevog ovjesa što je izazvalo prilično neugodno izlijetanje za mladog Novozelanđanina.

Iako su u Toro Rossu uoči proteklog GP vikenda predstavili novu specifikaciju ovjesa na svom STR13, iz momčadi su objavili kako sporni dio na bolidu nije mijenjan odnosno dio je originalne specifikacije bolida koja nije podvrgnuta promjenama.

Iz sigurnosnih razloga ali i na intervenciju FIA-e, u talijanskoj momčadi nisu željeli riskirati pa su tijekom subotnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke na oba bolida vratili stare specifikacije ovjesa, a to je potvrdio i tehnički direktor momčadi James Key.

“Dio s kojim smo imali problem pripada starijoj specifikaciji i nije mijenjan. Iz predostrožnosti, vratili smo na oba bolida stare specifikacije ovjesa iako smo znali kako problem nije u novim komponentama,” rekao je Key.

Key je također rekao i kako su u momčadi prilično iznenađeni zbog nastaloga problema na bolidu jer do samog incidenta ništa nije ukazivalo na potencijalne probleme s novom specifikacijom ovjesa.

“Ovjes je uredno pregledan te je uz to i prošao sve kontrole kvalitete pri čemu je sve bilo u najboljem redu. Zbog toga je prilično iznenađujuće što se dogodio taj problem na dijelu koji je do tada funkcionirao bez greške, a niti u dosadašnjih devet utrka još nismo imali nikakvih problema s ovjesom,” dodao je Britanac.

Za kraj, Key je rekao je sporni dio poslan u tvornicu na posebne provjere i analize kako bi se utvrdio uzrok problema, a također je tom prilikom izrazio i žaljenje zbog Hartleyeva upropaštenog vikenda.

“Dio je poslan u tvornicu gdje će se napraviti detaljna analiza i utvrditi zbog čega je došlo do problema i također otkriti postoji li mogućnost da se takvi problemi ponove.”

“Brendon je imao puno nesreće tijekom ovoga vikenda i očito je kako u cijeloj priči nema njegove krivice, no ipak to se negativno odrazilo na cijeli GP vikend. U konačnici ipak je najbitnije da je (Hartley) dobro i da nema nikakvih posljedica,” zaključio je Key.

Izvor: GP1.hr