sport

Utrku u Miamiju pokušava spasiti gradonačelnik okruga

Utrka u Miamiju ponovo je u problemima pošto je gradonačelnik okruga Miami-Dade uložio veto na rješenje kojim bi se blokiralo korištenje javnih cesta za taj događaj, zakazan za svibanj 2021. godine.

Predviđena staza oko stadiona Hard Rock u predjelu Miami Gardens koristi uglavnom parkirališta i druga zemljišta u vlasništvu Miami Dolphinsa, ali uključuje i dio 199. ulice. Rezolucija koja bi spriječila uporabu javnih cesta donesena je nakon sastanka lokalnih povjerenika 29. listopada tijekom kojeg su se lokalni političari i stanovnici usprotivili planovima za utrku, dok su komercijalni šef Formule 1 Sean Bratches i bivši svjetski prvak Emerson Fittipaldi branili početne planove.

Gradonačelnik Carlos Gimenez koji je jasno dao potporu utrci imao je sastanak sa stanovnicima, dužnosnicima stadiona i predstavnicima Formule 1 ovog tjedna. Uloženim vetom je ustvari kupio više vremena za organizatore utrke da uvjere mještane da ne blokiraju planove.

“Ranije ovog tjedna susreo sam se sa stanovnicima Miami Gardensa, dužnosnicima stadiona i drugim sudionicima koji su izrazili zabrinutost zbog buke i potencijalnog onečišćenja zraka. I dalje ćemo raditi na postizanju kompromisa koji će biti od koristi stanovnicima, navijačima i ekonomiji naše regije.”

“Iako sam i dalje osjetljiv na zabrinutost stanovnika u Miami Gardenu, vjerujem da je još prerano blokirati događaj veličine utrke Formule 1. Stoga stavljam veto da preusmjerim razgovor na neutralne stavove i omogućim svim stranama da rade na rezoluciji koja je od koristi zajednici i omogućava da Formula 1 bude u okrugu Miami-Dade”, izjavio je gradonačelnik.

Ranije ovog tjedna neki izvori kažu da organizatori utrke traže način da izbjegnu 199. ulicu redizajniranjem staze, tako da bude u potpunosti na posjedu stadiona.

Izvor: GP1.hr