sport

Vandoorne presretan s posljednjim danom testiranja u Bahreinu

Stoffel Vandoorne opisao je McLarenov zadnji dan testiranja na stazi Sakhir kao ‘najbolji za momčad ove sezone’ nakon vožnje bez tehničkih problema.

Belgijac nije ni startao utrku u Bahreinu nakon Hondinih problema s motorom, a prvi dan testiranja Oliver Turvey odvozio je samo 2 kruga za britansku momčad.

Nakon nevjerojatno lošeg vikenda i prvog dana testa, Stoffel je jučer odvozio 81 krug bez većih problema i zauzeo četvrtu poziciju.

“Ovo je vjerojatno bio naš najbolji dan ove sezone,” rekao je Vandoorne.

“Po prvi puta nismo imali problema i mogli smo odraditi zadani program. Mislim da smo odradili sve što smo trebali i prošli kroz razne set-upove kroz koje nismo uspjeli tijekom testiranja u Barceloni.”

“Dan je bio produktivan i jako sam sretan što smo mogli odvoziti toliko krugova, posebno nakon teškog vikenda i prvog dana testiranja. Izgledalo je odlično. Imali smo neke nove dijelove na bolidu koje smo isprobali i naučili o njima,” zaključio je Belgijac.

McLarenov trkači direktor Eric Boullier također je zadovoljan s produktivnim danom, te je pohvalio svoju momčad nakon teških dana u Bahreinu.

“Uspjeli smo odraditi kvalitetan test. Teško je razumjeti kvarove koje smo imali zadnjih dana, ali Honda radi na tome da se to riješi. Zadnjih para tjedana zaista su bili teški pa je ovo za nas bio jako pozitivan dan,” rekao je Boullier.

McLaren-Honda jedina je momčad uz Sauber koja nema osvojeni bod ove sezone.

Izvor: GP1.hr