sport

Vasseur: Kimi ostaje Alfina prva opcija za 2021.

Vozačka postava Alfa Romeo F1 Racinga za 2021. godinu za sad ostaje nepoznanica. Medijima kruže različita imena i mnogi bi bili spremni prognozirati da Kimi Raikkonen više neće voziti nakon ove sezone, no šef momčadi poručuje da Finac ostaje prva opcija…

Svjetski prvak iz 2007. godine navršit će sljedećeg mjeseca 41 godinu, a aktualni ugovor s Alfom ističe mu na kraju sezone. Još se uvijek Raikkonen nije izjasnio bi li htio nastaviti sa svojom F1 karijerom ili mu je 18 sezona u sportu bilo dovoljno.

U isto vrijeme, kad je Alfa u pitanju, za vozačku postavu sljedeće sezone spominju se različite opcije. Od Nica Hülkenberga, odnedavno Sergija Pereza pa do mladih Ferrarijevih talenata iz F2 – Illota, Schumachera i Shwartzmana. Budućnost Antonija Giovinazzija također je upitna.

Šef momčadi, Frederic Vasseur, oglasio se po pitanju Kimijevog statusa. Na pitanje hoće li Alfa zadržati Finca ako on poželi ostati u F1, kaže: “Da, naravno. Ako smo svi zainteresirani za suradnju i suradnja je dobra, ima smisla nastaviti. Nekoga iskusnijega od Kimija neću naći. To je prednost, a sigurno da će mu momčadski kolega biti manje iskusan.”

“Ima tih Ferrarijevih juniorskih vozača, ali za nas je Kimi prvi. Želimo znati što on želi i što mi želimo s njim, a onda ćemo razmatrati druge opcije.”

Hülkenberg je ranije otkrio da je razgovarao s Vassurom i da bi bio zainteresiran za povratak u F1 s Alfinom ekipom. Sergio Perez postaje slobodan vozač nakon što ga je Racing Point odlučio zamijeniti Sebastianom Vettelom. Čini se da je Alfa u dobroj poziciji, mnogo je vozača koji žele mjesto, a ostale su momčadi uglavnom potvrdile svoje postave za sljedeću sezonu.

“Tijekom rujna ćemo razgovarati s našim vozačima o sljedećoj sezoni i onda ćemo zajednički odlučiti što dalje. Sigurno da u ovom trenutku imamo mnogo slobodnih vozača na našoj listi”, rekao je Vasseur.

Rezultatski, sezona za Alfu nije dobra. Samo četiri osvojena boda zahvaljujući Giovinazzijevom devetom mjestu na otvaranju sezone te Kimijevom identičnom rezultatu u Mugellu.

Izvor: GP1.hr