sport

Verstappen: Bolidi bi čak mogli postati lakši za vožnju 2017.

Max Verstappen odbacio je tvrdnje da bi bolidi Formule 1 za 2017. godinu mogli biti puno izazovniji za vožnju te smatra da bi dodatan downforce mogao olakšati vožnju kroz zavoje.

Formulu 1 iduće godine čeka velika promjena pravila koja donosi šira prednja i stražnja krila, šire gume i u globalu šire bolide, a sve to bi trebalo smanjiti trajanje kruga do pet sekundi.

Iako postoji nada da će veće brzina opet vratiti fokus na vozački talent, a ne kao do sada na kontrolu guma, Verstappen nije uvjeren da će se stvari drastično promijeniti.

Verstappen, koji je probao bolid za 2017. u simulatoru, smatra da će jedina promjena biti to da će vozači morati biti fizički jači, ali ne i puno hrabriji kad je u pitanju pomicanje granica.

“Ne bih izravno rekao da će vam trebati ‘veća muda’. Imate više gripa i to vam olakšava puno. Sa sadašnjim bolidima, nekad ste stvarno na rubu u brzim zavojima kroz koje teško možete proći punim gasom. Iduće godine ćete to moći napraviti sa zatvorenim očima,” rekao je Nizozemac.

“Time to nije baš zbog hrabrosti nego jednostavno samo morate biti fizički jači. Mislim da će, od onoga što sam ja odradio u simulatoru, biti puno lakše za voziti,” dodao je.

Možda se navijačima opet neće svidjeti ako bolidi zaista ne budu teži za vožnju, ali Verstappen kaže da će se navijačima sigurno svidjeti izgled.

“Nisam vidio puno jer je sve to još u radu. Ali izgleda jako zanimljivo. Čak su i neki dizajni s interneta zanimljivi. Ja sam definitivno za to, a sada je red na nama da ojačamo,” zaključio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr