sport

Verstappen odradio preostali dio kazne iz Interlagosa

Max Verstappen, vozač Red Bulla, odradio je drugi dio kazne koju je zaradio nakon Velike nagrade Brazila ove subote kada je bio na međunarodnom programu sudaca organiziranog od strane FIA-e u Genevi.

Program se odvija jednom godišnje počevši od 2017. godine, a za cilj ima razmjenu iskustava sudaca iz raznih grana motosporta. Nizozemskom vozaču je bila određena kazna nakon incidenta s Estebanom Oconom nakon utrke na Interlagosu kada je francuski vozač izgurao Verstappena koji je u tom trenutku bio prvi.

Vozač Red Bulla je prvi dio svoje kazne odradio u Maroku u okviru runde Formule E gdje je bio član sudijskog aparata. Drugi dio je odradio u Genevi gdje je sudjelovao u nekoliko interaktivnih seminara u kojima su sudjelovali i Andy Priaulx, trostruki prvak WTC-a, Richard Millener koji je šef M-Sporta i šef BMW motosport odjela Jens Maquardt.

Tema seminara su bile vezane za ponašanje u nesrećama, razgovore sa sucima i ispravno odlučivanje u određenim situacijama.

“Dok se utrkivamo pokušavamo izvući ono najbolje i postići što bolji rezultat. Tako i suci rade svoj posao, a to je pronalazak najpoštenije odluke tijekom vikenda”, izjavio je Verstappen.

“Ovo je bila dobra lekcija za mene. Naučio sam dosta u Maroku gdje sam uživao gledajući kako funkcionira sudački aparat, a i ovdje [U Genevi]. Smatram da je veoma dobro posjetiti ovakav događaj.”

Preko 200 predstavnika je sudjelovalo na seminarima tijekom trodnevnog događaja.

Izvor: GP1.hr