sport

Verstappen: RB13 će izgledati drugačije u Australiji

Max Verstappen potvrdio je da će Red Bull na VN Australije doći s drugačijim izgledom novog bolida RB13. Nizozemac tvrdi da će RB13 izgledati samo ‘malo’ drugačije od onoga što smo vidjeli na predsezonskom testu u Barceloni.

Red Bull nije postavio značajno brza vremena na testiranju što je mnoge iznenadilo. Međutim, pretpostavlja se kako Red Bullov aerodinamički genije, Adrian Newey, skriva određena aerodinamička rješenja do prve utrke sezone. Pa je tako i Daniel Ricciardo izjavio da Red Bull u Australiju dolazi s pokojim ‘asom u rukavu’.

”Bolid će definitivno izgledati malo drukčije. Promjena neće biti samo na jednom dijelu bolida, nego na cijelom bolidu. To je ono što morate napraviti da se bolid može razvijati u pravom smjeru.”

”Ovo će biti verzija za Melbourne, ako želite to tako reći. Promjene su napravljene kako bi odgovarale svim uvjetima na stazi,” rekao je Nizozemac.

Na pitanje mislili li da će novi RB13 biti dovoljno dobar da pobjeđuje u utrkama i bori se za naslov svjetskog prvaka, Verstappen je odgovorio:

”Mislim da u ovom trenutku nismo još spremni za borbu za titulu. To se vremenom može promijeniti, ali definitivno imamo još puno posla oko razvoja,” tvrdi mladi Nizozemac.

Izvor: GP1.hr