sport

Verstappen: Zbog problema s McLarenom Honda je krenula oprezno s Red Bullom

Max Verstappen je imao odličan prvi dio sezone. Treći je u prvenstvu i zaostaje samo sedam bodova iza drugoplasiranog Valtterija Bottasa. Plus, to je sve osvojio u bolidu pogonjenim Hondinom pogonskom jedinicom.

Nakon teškog stinta s McLarenom Honda je konačno profunkcionirala s Red Bullom. Max tvrdi kako dio zasluga za taj uspjeh ima i oprezniji pristup u razvoju koji je Honda odabrala nakon svih nevolja koje su ih snašle s McLarenom. Nagrada za to su dvije pobjede, još tri plasmana na postolju i jedan pole position na zadnjoj utrci u Mađarskoj. Verstappen nije krio oduševljenje postignutim rezultatima.

“Naravno da sam sretan. Drago mi je što je početak nove suradnje s Hondom vrlo uspješan. Sad vidimo kako se oprezniji pristup ne samo Honde nego i cijele momčadi isplatio. Svi koji rade na ovom projektu su vrlo marljivi i pametni ljudi.”

“Imali smo malo problema početkom sezone dok nam se nisu posložile kockice. Zato smo svi naporno radili, surađivali smo s Hondom i davali im povratne informacije o ponašanju pogonske jedinice. Naravno, i Adrian Newey je odradio dobar posao i dizajnirao je vrhunsku šasiju te imamo bolid koji je vrlo zabavno voziti.”

“U Hondi su dosta radili na izdržljivosti motora, i to vrlo uspješno. To nam je pomoglo da se više fokusiramo na razvoj ostalih dijelova bolida. Na kraju, uz pomoć Honde smo tu gdje jesmo te sad jasno vidimo kako je Hondin pristup pametan,” izjavio je Max.

Cijeli prvi dio sezone je bio vrlo dobar za Verstappena. Nijednu utrku nije završio izvan prvih pet, a od Austrije do Mađarske je skupio više bodova od Lewisa Hamiltona, što je zanimljiv podatak. A sigurno bi imao i više bodova da nije imao incident s Sebastianom Vettelom u Silverstoneu.

“Nakon Austrije smo ‘poletili’. U Silverstoneu bi sigurno bili drugi, no većinu utrke sam se borio s Charlesom, a potom sam imao incident sa Sebastianom te nisam mogao pokazati pravu brzinu. Sve u svemu, sretan sam što smo uspjeli s Hondom ostati u borbi na vrhu,” zaključio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr