sport

Vettel: Dokazat ćemo da nismo postali sporiji

Ferrarijevi slabiji rezultati nisu odraz slabije forme, barem tako misli njihov vozač, Sebastian Vettel. Vettelove šanse za naslov prvaka su postale praktički nemoguće s obzirom na to da Nijemac četiri utrke prije kraja prvenstva zaostaje 67 bodova za Mercedesovim Lewisom Hamiltonom, koji je slavio u šest od zadnjih sedam utrka.

Prošli vikend na Velikoj Nagradi Japana je bio izrazito loš za momčad iz Maranella. Maurizio Arrivabene je bio posebno ljutit na svoju momčad nakon što su krivo procijenili strategiju u Q3 te poslali svoje vozača na suhu stazu na intermedium gumama.

Vettel je svjestan šanse za naslove prvaka koje je Ferrari prokockao, ali vjeruje Ferrarijeva forma u drugom dijelu sezone nije pala te poziva momčad na borbu.

“Smatram da ova ekipa ima ogroman potencijal,” započeo je Vettel.

“Zadnjih nekoliko tjedana su bili teški za nas i mogli smo ostvariti bolje rezultate, što nažalost nismo, tako da se moramo s time pomiriti. To se dogodilo s razlogom.”

“Međutim, kao momčad gledamo naprijed i atmosfera u ekipi je i dalje fantastična. Nevjerojatno je koliko su ovi momci pozitivni unatoč svemu što se događa.”

“Znamo da moramo još malo raditi da otključamo sav potencijal u bolidu, no u ovih nekoliko utrka želimo dokazati da nedavni rezultati nisu odraz naše bržine.”

Četverostruki svjetski prvak je također dodao kako je razgovarao s momčadi o velikoj pogrešci tijekom kvalifikacija na Suzuki.

“Razgovarali smo o tome što se desilo i nismo sretni,” nastavio je Vettel.

“Raspravljali smo o tome što smo mogli učiniti bolje u toj situaciji i siguran sam da nećemo ponoviti takvu grešku sljedeći puta.”

“Kada su mokri uvjeti na stazi uvijek postoji rizik. Da je tijekom kruga krenula padati kiša ispali bi pametni, a drugi bi izgledali poput idiota.”

“Uvijek je tako s kišom, moraju se donositi riskantne odluke i ponekad izvučete deblji kraj iz toga, ali se svakako radi o situaciji koju smo morali bolje riješiti.”

Kimi Raikkonen se slaže kako je bitno da Ferrari raspravlja o strateškim greškama kako se ubuduće ne bi ponovile.

“Bio je težak vikend i nadam se da se takve pogreške neće ponavljati. Tijekom vikenda smo napredovali i bili sve brži i brži.”

“Ako gledate isključivo rezultat, to sigurno nije ono što smo htjeli ali ponekad stvari budu takve. Nadamo se dobrim rezultatima u idućim utrkama i trebamo odraditi jedan čisti vikend bez incidenata,” zaključio je Kimi.

Izvor: GP1.hr