sport

Vettel: Ferrariju je ostao zadnji, najteži korak

Sebastian Vettel prošle je sezone izgubio u borbi za naslov prvaka. Međutim, neće odustati i novu priliku će tražiti ove godine, a smatra kako će to biti najteži korak koji Ferrari mora napraviti.

Talijanska momčad je značajno napredovala 2017. godine, u odnosu na 2016. Ove godine bili su u većini utrka ravnopravni u borbi s Mercedesom, ali su i dalje bez vozačkog naslova kojeg nisu osvojili od 2007. i konstruktorskog naslova kojeg nisu osvojili od 2008. godine.

Nijemac međutim vjeruje da se napredak može nastaviti i ove godine, ali priznaje da je korak od performansi iz 2016. k performansama i iz 2017. tek mali korak u odnosu kakav ih korak čeka ako žele osvojiti naslov prvaka.

“Naravno, pravilnik ostaje više manje isti. Mislim da imamo dobru i zdravu platformu na kojoj možemo graditi od početka godine pa se nadam da možemo nastaviti s tim,” rekao je Vettel i nastavio.

“Ono što moramo napraviti jest taj zadnji korak. Ako pogledate u prošlost, uvijek je taj zadnji korak najteži. Puno posla se odrađuje već sada i zadnjih par mjeseci se fokusiramo na nadolazeću sezonu. Pokušavamo napraviti bolid što bržim, što snažnijim pa ćemo onda vidjeti gdje smo.”

Prije 2017., Ferrari nije bio u borbi za naslov prvaka od 2010. i 2012. kada je Fernando Alonso bez naslova ostajao u zadnjim utrkama. Prošle

“Na kraju krajeva, kao vozač želite pobijediti. Kada se kompetitivni na početku, ne znate da li je to dovoljno za borbu za naslov. Obično nemate pojma. Ako je bolid brz i radite svoj posao dobro sve to će vas odvesti do dobrih vijesti ili loših vijesti. U većini slučajeva mislim da se dođe do dobrih vijesti. Bilo je nekoliko tjedana koji su bili zaista bolni za nas, ali sve u svemu je uvijek dobro imati dobar paket s kojim se možete boriti,” dodao je Vettel.

Izvor: GP1.hr